Nieuws

Filter
house-with-a-carved-heart-on-of-sunrise

Ook in 2021 blijven zonnepanelen interessanter dan je spaarboek

Investeren in zonnepanelen blijft een verstandige en rendabele keuze. Dat staat buiten kijf. De vraag is: doe je dat nog dit jaar in het voordelige systeem van de terugdraaiende teller?

Lees verder
Pixasolar-ecopuur

PIXASOLAR, zonnepanelen die gezien mogen worden

Esthetiek en zonnepanelen, het blijft een moeilijk huwelijk. Uiteraard wil je gaan voor duurzaamheid. Maar niet ten koste van architectuur. Herkenbaar? Met PIXASOLAR doorbreek je dit dilemma.

Lees verder
aureus

Gifgroen zonnepaneel wekt stroom op, zelfs als de zon niet schijnt

Een zonnepaneel dat ook bij schaars zonlicht energie opwekt, een verre toekomstdroom? Binnenkort niet meer. Een Filipijnse student, ene Carvey Ehren Maigue, sleutelt op dit moment aan een transparant, gifgroen zonnepaneel dat UV-licht omzet in stroom. 

Lees verder
adjusting-temperature-with-thermostat-at-home

Warmtepomp en zonnepanelen: een slimme combinatie

Je hebt bouw- of renovatieplannen en je wil zoveel mogelijk profiteren van groene stroom? Slim idee. De combinatie van zonnepanelen en een warmtepomp zijn in dit geval een match made in heaven. Zeker als je het op een clevere manier aanpakt en alle voordelen benut.

Lees verder
electric-meter-with-solar-panel-against-blue-background-close-up

Zonnepaneleneigenaars met een analoge meter kunnen nog zeker tot 2025 genieten van een terugdraaiende teller

Zonnepaneleneigenaars met een analoge meter kunnen nog zeker tot 2025 genieten van een terugdraaiende teller. De beslissing is een onderdeel van een ruimere nieuwe regeling rond zonnepanelen en digitale meters na een veelbesproken arrest van het Grondwettelijk Hof.

Lees verder
electrometer-is-measuring-power-consumption-coins-in-foreground-expensive-electricity-concept-3d-rendered-illustration

Wat na de terugdraaiende teller?

Sinds donderdag 14 januari 2021 is het definitief: de digitale meter als norm voor iedereen. Gedaan met de terugdraaiende teller, besliste een arrest van Het Grondwettelijk Hof. Een streep door de rekening voor velen.

Lees verder