Nieuws

Filter
laadpalen-bedrijf

Cruciale rol van bouwsector in omslag naar elektrisch rijden

De wereld van duurzame mobiliteit is in verandering. Vanaf 2029 moeten alle nieuwe auto’s elektrisch zijn. Maar hoe ziet de situatie er vandaag uit? Is Vlaanderen klaar voor deze transitie? En wat is de rol voor de bouwsector? Belangrijke vragen die we voorleggen aan Arthur Vijghen, oprichter en directeur van The New Drive.

Lees verder
cute-piggybank-standing-on-home-office-desk-littered-with-documents-2

Premie voor zonnepanelen blijft behouden in 2022

Te laat om te profiteren van de investeringspremie voor zonnepanelen? Nee hoor. De aangekondigde daling van de investeringspremie voor 2022 blijft uit. Een doordachte keuze van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir die zo de aankoop van zonne-energie aantrekkelijk wil houden.

Lees verder
house-with-a-carved-heart-on-of-sunrise

Ook in 2021 blijven zonnepanelen interessanter dan je spaarboek

Investeren in zonnepanelen blijft een verstandige en rendabele keuze. Dat staat buiten kijf. De vraag is: doe je dat nog dit jaar in het voordelige systeem van de terugdraaiende teller?

Lees verder
Pixasolar-ecopuur

PIXASOLAR, zonnepanelen die gezien mogen worden

Esthetiek en zonnepanelen, het blijft een moeilijk huwelijk. Uiteraard wil je gaan voor duurzaamheid. Maar niet ten koste van architectuur. Herkenbaar? Met PIXASOLAR doorbreek je dit dilemma.

Lees verder
aureus

Gifgroen zonnepaneel wekt stroom op, zelfs als de zon niet schijnt

Een zonnepaneel dat ook bij schaars zonlicht energie opwekt, een verre toekomstdroom? Binnenkort niet meer. Een Filipijnse student, ene Carvey Ehren Maigue, sleutelt op dit moment aan een transparant, gifgroen zonnepaneel dat UV-licht omzet in stroom. 

Lees verder
adjusting-temperature-with-thermostat-at-home

Warmtepomp en zonnepanelen: een slimme combinatie

Je hebt bouw- of renovatieplannen en je wil zoveel mogelijk profiteren van groene stroom? Slim idee. De combinatie van zonnepanelen en een warmtepomp zijn in dit geval een match made in heaven. Zeker als je het op een clevere manier aanpakt en alle voordelen benut.

Lees verder