State of the art HVAC-installatie voor strak staaltje architectuur

State of the art HVAC-installatie voor strak staaltje architectuur

Wonen en werken combineren op een bijzonder ingewikkeld perceel van 3.700 m². Dat was de uitdaging voor Bontinck Architecture & Engineering en Elbeko. Het resultaat is een strak staaltje architectuur helemaal conform hedendaagse energie-eisen. Dat laatste is de verdienste van Ecopuur.

Minimaal energiegebruik/maximaal comfort

De combinatie wonen/werken is bouwkundig een uitdaging. Ook op het vlak van energietechnieken komt hier heel wat bij kijken. In de eerste plaats de state of the art HVAC-installatie, uitgevoerd door Ecopuur.

Het voordeel van werken met Ecopuur? Wij beschikken over een brede waaier technieken en zijn niet merkgebonden. We zoeken dus case per case naar de beste oplossingen voor een optimaal resultaat. En dat zonder onze missie uit het oog te verliezen: minimaal energiegebruik voor maximaal comfort.

Onze aanpak: meedenken nog voor de eerste steen gelegd is

Lang voor de uitvoeringsfase zitten we mee aan tafel. Ook in dit project was dat onze vraag. Het beste resultaat bereik je immers door mee te denken met de bouwheer, architect en de hoofdaannemer. Zeker in een complex ontwerp als dit was het cruciaal om alle systemen en technieken op elkaar af te stemmen.

Ook na opleveringen loopt onze samenwerking verder. Ecopuur staat eveneens in voor een excellente nazorg met interventies én onderhoudswerken.

Van HVAC tot brandbeveiliging

 • Ventilatie

De twee voorste blokken zijn uitgerust met een ventilatiesysteem D. Onze keuze viel op de ComfoAir Q van Zehnder. De ventielen zijn aangesloten op MBB-boxen van Lindab, die bijzonder geluiddempend zijn.

 • Verwarming en koeling
  • De appartementen worden verwarmd met een General Waterstage-lucht-waterwarmtepomp.
  • In de kantoren zorgt een VRF-systeem voor een eventuele boost en de koeling via plafondcassettes.
  • De gebouwen werden uitgerust met vloerverwarming
  • Kantoren worden gekoeld via plafondcassettes.
 • Brandleiding

We zorgden voor alle brandleidingen en plaatsten brandhaspels en poederblussers.

 • Sanitair

Installatie sanitair en badkamers in de appartementen.

Grootste uitdaging? Het wegwerken van de technieken in de verlaagde plafonds want de beschikbare ruimte was erg beperkt. Maar ook in dit opzicht lag de oplossing in het vooraf uitdenken van een adequaat concept.

Samen voor een sterk resultaat

We kijken terug op een vruchtbare samenwerking. Het was geen doorsnee project maar moeilijk gaat ook. Zeker als de neuzen in dezelfde richting staan en iedereen, zowel architect, bouwfirma en wij, mee aan het roer zitten.

Wat leveren zonnepanelen je op als bedrijf?
Technieken

Wat leveren zonnepanelen je op als bedrijf?

Zonnepanelen op je dak als kmo? Dat levert heel wat voordelen op. Zeker wanneer je een groot dakoppervlak hebt dat momenteel nog onbenut is. Met een gegarandeerde return on investment maak je je bedrijfspand zo futureproof. Mee met de klimaatdoelstellingen, en met een groener imago als eindresultaat. Dat komt van pas, want duurzaamheid dragen je klanten en werknemers steeds hoger in het vaandel. Op zoek naar expertise voor je zonnepaneleninstallatie? Contacteer Ecopuur voor advies op maat.

Nu lezen
Accumulatoren of puur elektrische vloerverwarming: wat verandert er voor jou?
Technieken

Accumulatoren of puur elektrische vloerverwarming: wat verandert er voor jou?

Verwarm jij je woning met accumulatoren of elektrische vloerverwarming? Weet dat er op korte termijn veel verandert. Zo wordt het goedkope nachttarief afgebouwd, om in 2028 helemaal te verdwijnen. Deze maatregel zet een aantal andere wijzigingen in gang die vandaag en vooral morgen een impact hebben op je energiefactuur. We zetten ze in deze blog op een rij. En, we nodigen je uit voor onze webinar op 29 april. Want voor alles is er een oplossing.

Nu lezen