Maak kennis met Ecopuur

Ecopuur, onderdeel van Camino, installeert water- en energietechnieken. We ontwerpen voor jou een totaaloplossing. En zetten daarbij volop in op hernieuwbare energie. Zo geniet jij van een lage energiefactuur en tijdloos wooncomfort.
 

Jan - directeur Ecopuur Jan - directeur Ecopuur

Water- en energietechnieken van A tot Z

Je wil duurzaam met energie omgaan? Dan bekijk je water- en energietechnieken best als één geheel. Als een totaalproject waar alle technieken op elkaar zijn afgestemd.

Dat is precies waar Ecopuur sterk in is. We bekijken je woning of bedrijfsgebouw in zijn geheel en gaan na welke combinatie van technieken het hoogste rendement oplevert.

Daarom schakel je ons best in bij de ontwerpfase zodat we samen met jou je energieplan verfijnen. Als installateur gaan we voor een energiezuinig geheel en duurzaam wooncomfort.

Ontdek al onze technieken

Onze werkwijze en visie

We geloven in een geïntegreerde aanpak. Daarom specialiseren we ons in totaalprojecten waarin alle technieken perfect op elkaar zijn afgestemd. Elke slimme oplossing vraagt maatwerk. Maar telkens op mensenmaat. Dat vraagt inzicht in jouw wensen, jouw smaak, jouw visie op het leven.

Ontdek onze werkwijze

Onze thuis

Op 4 maart 2024 namen we onze intrek In The Yard, het innovatieve businesscenter langs de E40 nabij Gent. Slimme technieken en duurzaamheid vormen de rode draad doorheen het gebouw en mede door de gezonde werkomgeving voelen we er ons als een vis in het water.

In The Yard combineert de nieuwste energie- en waterbesparende technieken. De zonnepanelen wekken een groot deel van de benodigde stroom op. Via een geothermische warmtepomp wordt fossielvrij verwarmd en gekoeld, terwijl klimaatplafonds zorgen voor passieve koeling. Verder is er een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en wordt de externe zonnewering automatisch gestuurd. Tot slot zetten we maximaal in op regenwaterrecuperatie en waterzuivering. Yes, we practise what we preach!

Ga ook voor een totaalproject

Onze waarden

Daadkracht

Dat we de wereld gaan veranderen, hoor je ons niet zeggen. Maar we willen wel dingen in beweging zetten. Oplossingen bedenken én die vervolgens uitvoeren. Samen met onze klanten streven we zo naar een duurzame toekomst.

Eigenaarschap

Bij elk project voelen we ons persoonlijk betrokken en nemen we onze verantwoordelijkheid. Zo zijn we écht op de hoogte van je project en kunnen we er duidelijk met jou over communiceren

Innovatie

Duurzame energietechnieken evolueren heel snel. Maar dat schrikt Ecopuur niet af. Integendeel. We gaan zelf op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en stimuleren die door samen te werken met universiteiten en onderzoekers.

Ecopuur door de jaren heen

Van 2006 tot nu, een parcours met boeiende wendingen. En met één missie: iedereen energie-onafhankelijk maken, zowel particulier als bedrijven.

Ontdek onze geschiedenis

Op zoek naar advies voor jouw woning?

Ons team Contacteer ons

© 2024 Ecopuur
Webdesign thinline.be