Missie & visie


De missie van Ecopuur

Oogst zelf je energie. Met dit zinnetje onder ons logo maken we duidelijk waar we naar streven: iedereen energie-onafhankelijk maken. Als je zelf kan instaan voor het opwekken van je energie dan heeft dat niet alleen een impact op je energiefactuur, maar ook op de natuur.

Onze visie

Energie-onafhankelijk leven begint bij de gebouwen waarin we wonen en werken. Woningen en kantoren die een optimaal energieverbruik hebben, bieden ons een hoger comfort en zijn dus beter voor onze gezondheid en die van onze omgeving.

Ecopuur brengt slimme, groene oplossingen samen op maat van elk project

Onze waarden


 • 2006

  Wannes Wylin is gepassioneerd door ecologie. Hij richt EcoPuur op. Zijn kennis van de nieuwste energiebesparende technieken past hij toe in bouw- en renovatieprojecten. Zo streeft hij naar een duurzame leefwereld.

 • 2009

  Zijn broer Jan en schoonbroer Johan, beiden gefascineerd door energie, stappen mee in het verhaal en het bedrijf groeit gestaag.

 • 2011

  Op het eerste duurzame bedrijventerrein van Vlaanderen - Ter Mote in Nevele - start de bouw van ‘De Pit’. Het kantoor en het magazijn vormen het meest complete passiefgebouw van België.

 • 2013

  EcoPuur verbreedt haar financiële basis en vervoegt de rangen van Durabrik. Samen bouwen ze verder aan een succesvolle en duurzame toekomst.

 • 2015

  EcoPuur integreert de baseline ‘oogst zelf je energie’ in haar nieuwe huisstijl. Hiermee wil ze zoveel mogelijk mensen warm maken om het heft in eigen handen te nemen en zelf hun energie op te wekken. En zo energieonafhankelijk te worden van klassieke, fossiele energiebronnen.

 • 2018

  EcoPuur breidt haar team verder uit om nog beter tegemoet te komen aan de vraag naar duurzame energietechnieken.

Onze thuis


In 2011 bouwden we ‘de Pit’, ons kantoor en magazijn. De Pit is het meest complete passiefgebouw van België en is te vinden op het eerste groene bedrijventerrein van Vlaanderen, Ter Mote in Nevele.

In ons gebouw komen de mogelijkheden van energiezuinige gebouwtechnieken mooi tot hun recht. Heel wat energiezuinige technieken zijn geïntegreerd: we werkten met Cradle to Cradle bouwmaterialen, thermisch verduurzaamd en FSC-gelabeld hout, houtwolisolatie, natuurverven, traskalk en CO2-arm beton.

Laat je inspireren door de Pit

Onze partners


Ecopuur bouwt samen met sterke partners aan je woning. Hieronder vind je een overzicht van onze leveranciers met wie we dagelijks werken en waardoor we onze hoge kwaliteit kunnen afleveren.
De partners van Ecopuur