Wat leveren zonnepanelen je op als bedrijf?

Wat leveren zonnepanelen je op als bedrijf?

Zonnepanelen op je dak als kmo? Dat levert heel wat voordelen op. Zeker wanneer je een groot dakoppervlak hebt dat momenteel nog onbenut is. Met een gegarandeerde return on investment maak je je bedrijfspand zo futureproof. Mee met de klimaatdoelstellingen, en met een groener imago als eindresultaat. Dat komt van pas, want duurzaamheid dragen je klanten en werknemers steeds hoger in het vaandel.

Op zoek naar expertise voor je zonnepaneleninstallatie? Contacteer Ecopuur voor advies op maat.

De gegarandeerde return on investment

Het voornaamste voordeel van een zonnepaneleninstallatie? De gegarandeerde return on investment. Want op enkele jaren win je de investering terug. Met zekerheid, want zonnepanelen gaan minstens 25 jaar mee, hun omvormer gemiddeld 10 jaar. Denk ook: je verbruikt de komende jaren tegen een vaste prijs, namelijk de investerings- en onderhoudskost. Zonder schommelingen. Terwijl de elektriciteitsprijs – zoals we intussen weten – nogal onvoorspelbaar uit de hoek kunnen komen.

Ook vielen er sinds 2019 enkele vaste kosten weg voor kmo’s. Zo hoef je niet langer een netontkoppelbord aan te sluiten voor een installatie onder 30 kilovoltampère (kVa). Een mooie besparing van 10 000 euro. En blijf je onder de 25 kVa, dan geeft de netbeheerder je ook de verplichte netstudie cadeau. In die studie onderzoekt Fluvius of je het vermogen van je zonnepanelen kan aansluiten op het gevraagde punt in het distributienet. Wees gerust, Ecopuur neemt deze administratieve formaliteit graag uit jouw handen. We’ll take care of it.

Vele zonnepanelen verschillend georiënteerd op je grote dakoppervlakte

Vaak beschikken bedrijfspanden over een grote dakoppervlakte. En verschillende oppervlakten. Een grote meerwaarde want daardoor kan je veel panelen plaatsen, en ook anders georiënteerd. De ene meer gericht naar het oosten, de andere naar het westen. Zo wek je energie op, gespreid over de hele dag, waardoor je het maximaal zelf kan consumeren. Want het is meestal overdag dat je bedrijfsverbruik piekt. Wil je zeker zijn van je panelenopstelling? Met de kwartuurgegevens van je digitale meter analyseert Ecopuur graag je verbruik, voor de beste positie en oriëntatie van de zonnepanelen, op jouw maat.

Een futureproof bedrijfspand

Nog een plus? Zonnepanelen maken je bedrijfspand futureproof. Met een stapje voor op de Europese klimaatdoelstellingen. Want ook kleine verbruikers botsen binnenkort op de Europese uitstootrechten. En terwijl de bouwnormen voor panden verstrengen, ben jij al een stuk beter ingedekt met je zonnepanelen. Want je wekt zelf groene energie op, zonder CO2-uitstoot, met de zon als onuitputtelijke energiebron.

Je groene imago opkrikken

Tot slot: zonnepanelen op je dak krikken je groene bedrijfsimago op. En daaraan hechten klanten, partners en medewerkers meer en meer belang. Zo zou 76% van de Belgen een werkgever willen die actief bijdraagt aan een leefbare wereld. Met een hoger, groen maatschappelijk doel. Zeker de jongst werkende generatie waardeert een ecologische werkgever. Een zonnepaneleninstallatie maakt je groene engagement zeer concreet, zeer zichtbaar.

Wil je als bedrijf een zonnepaneleninstallatie op je dak?

Contacteer Ecopuur voor advies op maat

Accumulatoren of puur elektrische vloerverwarming: wat verandert er voor jou?
Technieken

Accumulatoren of puur elektrische vloerverwarming: wat verandert er voor jou?

Verwarm jij je woning met accumulatoren of elektrische vloerverwarming? Weet dat er op korte termijn veel verandert. Zo wordt het goedkope nachttarief afgebouwd, om in 2028 helemaal te verdwijnen. Deze maatregel zet een aantal andere wijzigingen in gang die vandaag en vooral morgen een impact hebben op je energiefactuur. We zetten ze in deze blog op een rij. En, we nodigen je uit voor onze webinar op 29 april. Want voor alles is er een oplossing.

Nu lezen