Warmtepomppanelen met Ecopuur en HR energy

Warmtepomppanelen met Ecopuur en HR energy

Groene stroom opwekken is één zaak. Je woning en sanitair water daarbij nog eens verwarmen? Met het Qsilence PVT-systeem kan het. HR energy ontwikkelde een slimme combinatie van een warmtepomp met warmtepomppanelen dat zonne-energie omzet in elektriciteit én warmte. Zij produceren, Ecopuur verkoopt en installeert ze. Over een slimme samenwerking gesproken.

Het succes van de warmtepomp: energie uit de bodem en de lucht

De gasinstallatie heeft haar dienst bewezen. Maar de toekomst snakt naar duurzamere alternatieven. En maakt zo stilletjes aan plaats voor de warmtepomp. Een groene, efficiënte oplossing voor verwarming, koeling en sanitair warm water. Waar je pomp precies zijn energie vandaan haalt, hangt ervan af. Dat kan bijvoorbeeld uit de bodem, met de geothermische warmtepomp. Een betrouwbare en stille oplossing, subtiel voor het oog, maar met een complex installatieproces. Met een stevige hap uit je budget. Liever een lichtere investering op korte termijn? Dan is er nog de lucht-waterwarmtepomp, met lucht als energiebron. Let wel: de buitenunit is rumoerig en je kan er niet naast kijken. Ook de efficiëntiegraad van deze pomp ligt lager. Maar via lucht of de bodem, beide vormen ze mooie alternatieven. Maar er is nog werk aan de winkel.

De zon als energiebron dankzij HR energy

Gelukkig bestaat er nog een derde optie. Met warmtepomppanelen. Die zetten zonlicht om in elektriciteit en warmte. Voor de integratie van PVT-panelen in je woning, werkt Ecopuur samen met het Nederlandse bedrijf HR energy. Zij ontwikkelden het Qsilence PVT-systeem, bestaande uit Qpanels, de warmtepomppanelen, en de Qube, de bijbehorende warmtepomp. De installatie en verkoop ligt bij Ecopuur. Zo bundelen ze hun technische kennis, en versmelten ze de Nederlandse met de Vlaamse markt.

Een successamenwerking voor beide partners, maar ook voor jou, als bouwprofessional.

De voordelen van het nieuwste PVT-systeem

Warmtepomppanelen hebben heel wat te bieden. Als snelgroeiende technologie combineren ze het beste van verschillende werelden. Zeker met de nieuwe modellen die HR energy lanceerde in september 2023. Lichter, compacter en beter voor je portemonnee. Kort een overzicht.

Een efficiënte investering met hoog rendement

Omdat het nieuwe model nog slimmer in elkaar zit, liggen de investerings- en verbruikskost voor je eindklanten een mooi stuk lager dan ervoor. Het transport en de installatie lopen vlotter, de werking nog efficiënter. Waardoor klanten op jaarbasis amper hoeven bij te verwarmen of koelen. En aangezien warmtepomppanelen gemiddeld 20 à 25 jaar meegaan, halen ze de investering er helemaal uit. Zeker als de woning goed geïsoleerd is.

Een aangename binnentemperatuur tijdens elk seizoen

Het systeem produceert ‘s nachts en in de winter voldoende energie om comfortabel de kille momenten door te komen. Voorts geniet de klant ook tijdens de warme zomerdagen van een fijne binnentemperatuur. Met nachtkoeling of actieve koeling.

Elegant en geruisloos

De warmtepomppanelen zien eruit zoals klassieke zonnepanelen. Met het verschil dat ze enkele centimeters hoger op het dak liggen. Ze wekken ook muisstil energie op, waardoor de eindklant in alle rust van comfort geniet.

Geschikt voor elk daktype

Met warmtepomppanelen heeft de klant zo een drie vierkante meter per kilowatt nodig. En het fijne is: zo goed als elk daktype is geschikt. Hellend of plat, zuidelijk of noordelijk gericht.

Geschikt voor elke woning

En of je klant nu bouwt of renoveert, warmtepomppanelen gaan overal. Al hebben nieuwbouwwoningen of totaalrenovaties wel een streepje voor. Want deze woningen zijn sterk geïsoleerd en worden vaker verwarmd met een laag temperatuurafgiftesysteem. Zoals vloer- of muurverwarming. Waardoor het rendement voor de klant verhoogt.

Meer weten over het QSilence PVT-systeem?
Je vindt ons op de Bisbeurs in Flanders Expo tussen 7 en 15 oktober.
Kom naar BIS en bekijk het warmtepomppaneel en de bijhorende warmtepomp in real life! 

Kom naar de Bisbeurs >>

Accumulatoren of puur elektrische vloerverwarming: wat verandert er voor jou?
Technieken

Accumulatoren of puur elektrische vloerverwarming: wat verandert er voor jou?

Verwarm jij je woning met accumulatoren of elektrische vloerverwarming? Weet dat er op korte termijn veel verandert. Zo wordt het goedkope nachttarief afgebouwd, om in 2028 helemaal te verdwijnen. Deze maatregel zet een aantal andere wijzigingen in gang die vandaag en vooral morgen een impact hebben op je energiefactuur. We zetten ze in deze blog op een rij. En, we nodigen je uit voor onze webinar op 29 april. Want voor alles is er een oplossing.

Nu lezen
Wat leveren zonnepanelen je op als bedrijf?
Technieken

Wat leveren zonnepanelen je op als bedrijf?

Zonnepanelen op je dak als kmo? Dat levert heel wat voordelen op. Zeker wanneer je een groot dakoppervlak hebt dat momenteel nog onbenut is. Met een gegarandeerde return on investment maak je je bedrijfspand zo futureproof. Mee met de klimaatdoelstellingen, en met een groener imago als eindresultaat. Dat komt van pas, want duurzaamheid dragen je klanten en werknemers steeds hoger in het vaandel. Op zoek naar expertise voor je zonnepaneleninstallatie? Contacteer Ecopuur voor advies op maat.

Nu lezen