Een onderhoudsplan: de sleutel voor een lange levensduur van al je technieken

Een onderhoudsplan: de sleutel voor een lange levensduur van al je technieken

Duurzaam bouwen betekent ook zorgen dat je water- en energietechnieken lang meegaan. Preventief onderhoud is hier de sleutel. Zo bespaar je kosten en energie. Maar wat met die tijdrovende opvolging? Dat nemen we van je over met een persoonlijk onderhoudsplan voor al je technieken.

Eenvoudig, vlot en handig

Met een onderhoudsplan heb je geen gedoe met verschillende contracten bij diverse firma’s, geen verloop van techniekers, geen tientallen afspraken in je agenda waarvoor je je moet vrijmaken, maar wel: 

 • één aanspreekpunt voor al je technieken.
 • één afspraak wanneer het voor jou het best past.
 • één totaalonderhoud door een expert-technieker die ervoor zorgt dat jij langer geniet van je eigen tijd en comfort.

Waarom kiezen voor een onderhoudsplan?

 • One-stop.
  Totaaloplossing betekent ook totaal onderhoud. Van verwarming en sanitair tot ventilatie en zonnepanelen. Jouw voordeel: één afspraak voor een volledige check-up.
 • Op maat en flexibel.
  Sommige technieken vragen immers om een frequenter onderhoud, andere – denk maar aan een condensatieketel – zijn dan weer wettelijk vastgelegd. Wij houden dat voor jou in de gaten en stellen je op het juiste moment enkele data voor. Jij beslist wanneer wij komen.
 • Eigen techniekers nemen tijd voor kwaliteit.
  Onze techniekers blijven via opleidingen op de hoogte van de laatste technieken en oplossingen, over verschillende merken heen. Ook tijdens hun bezoek houden ze hun ogen open en oren gespitst. Warmt het water snel genoeg op? Klinkt de radiator zoals het hoort? Zo detecteren ze vroegtijdig mogelijke defecten.
 • Korting op andere interventies.
  Voorkomen is beter dan genezen, maar soms gaat er iets stuk. Met een onderhoudsplan geniet jij van een vaste korting van 25 euro excl. btw op onze tussenkomst.

Een onderhoudsplan, hoe werkt dat?

 • Je neemt contact op. Binnen twee werkdagen staan we je te woord en stellen we een offerte op.
 • Geef je akkoord eenvoudig via e-mail. Geen ingewikkeld contract.
 • Je betaalt per interventie. Pas na afloop ontvang je onze factuur.
 • In- en uitstappen zonder kosten kan makkelijk via e-mail of telefoon. Dit is al mogelijk na één onderhoud uitgevoerd door onze techniekers.
 • Wij communiceren alles ruim op voorhand. Geen verrassingen achteraf over bijkomende kosten of ingrepen. Transparantie gegarandeerd.
 • Eén servicenummer (09 298 04 08), 7 op 7 bereikbaar, ook tijdens het weekend, bouwverlof en feestperiodes.
 • Voor wie? Particulier, kmo of syndicus. Nog geen klant bij ecopuur? Ons serviceteam staat ook voor jou klaar. We werken immers niet merkgebonden.

Het onderhoudsplan is slechts een onderdeel van onze service na verkoop.

Je kan ook op ons rekenen voor:

 • depannage bij defecten
 • interventies bij technieken (al dan niet nog in garantie)
 • opsporen van problemen met geavanceerde technieken

Onderhoud. Interventie. Vervanging & uitbreiding.

Is jouw installatie aan vervanging toe? Wij bekijken welke technieken het best in aanmerking komen. Meer rendement uit je technieken halen? Wij denken mee. Je zonnepanelen combineren met een thuisbatterij bijvoorbeeld. Da’s duurzaamheid all the way!

Interesse? We nemen zo snel mogelijk contact met jou op. 

Laat je gegevens achter. 

 

De omvormer van je zonnepanelen is defect, wat nu?
Service

De omvormer van je zonnepanelen is defect, wat nu?

Plaats je zonnepanelen? Dan koppel je daar meteen een omvormer aan. Want die zet je energie om in bruikbare groene stroom. Maar wat als je omvormer defect is? Kan het toestel hersteld worden, of vervang je het beter? Vragen die onze servicedienst voor jou beantwoordt in deze blog. Zodat je zo snel mogelijk opnieuw een vlot draaiende omvormer hebt. Wil je gerust en zeker zijn? Kies dan een van onze onderhoudsplannen voor een proactieve check-up.

Nu lezen
De opbrengst van je zonnepanelen monitoren
Service

De opbrengst van je zonnepanelen monitoren

Heb je een zonnepaneleninstallatie? Dan vraag je je soms af: wekken ze wel voldoende energie op? En waarom schommelt de opbrengst maandelijks? Vragen die onze servicedienst geregeld beantwoordt, en vooral: meteen aanpakt. Ontdek in deze blog hoe je de opbrengst van je panelen nakijkt, waarom die soms schommelt, en wat Ecopuur eraan kan doen. Wil je gerust en zeker zijn? Kies dan een van onze onderhoudsplannen voor een proactieve check-up.

Nu lezen
Ecopuur als erkend partner voor jouw zonnepaneleninstallatie
Actueel

Ecopuur als erkend partner voor jouw zonnepaneleninstallatie

Ecopuur is een toonaangevende speler in de sector van zonnepaneleninstallaties. We streven er voortdurend naar om onze expertise en kwalificaties verder uit te breiden, zodat we onze klanten de best mogelijke dienstverlening kunnen bieden. Naast onze erkenning als SMA Advance Solar Installer hebben we nog andere certificeringen en kwalificaties op het gebied van zonne-energie. Profiteer ervan bij je nieuwe zonnepaneleninstallatie!

Nu lezen
Droogteplan? Recycleer zelf je huishoudelijk afvalwater met Hydraloop
Trends

Droogteplan? Recycleer zelf je huishoudelijk afvalwater met Hydraloop

Komt er straks nog water uit de kraan? Een terechte vraag als je bedenkt dat kurkdroge zomers de laatste jaren meer regel zijn dan uitzondering. De stand van het grondwater is zorgwekkend. Daarom komt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) nu met een droogteplan. Iedereen zal een tandje moeten bijsteken om droogte tegen te gaan. Water recycleren is één van de pistes. Hydraloop past perfect in dat plaatje.

Nu lezen