PIXASOLAR, zonnepanelen die gezien mogen worden

PIXASOLAR, zonnepanelen die gezien mogen worden

PIXASOLAR: esthetische zonnepanelen voor dak en gevel

De opvatting dat zonne-energie alleen kan opgewekt worden via vlakke en hellende daken is voorbijgestreefd. Vandaag heb je als bouwprofessional de keuze uit verschillende alternatieven. Maar vaak blijft het lelijke uitzicht een doorn in het oog.

Onze nieuwe partner PIXASOLAR komt met een creatieve oplossing voor de dag: een zonnepaneel dat er niet uitziet als een zonnepaneel. Klinkt contradictorisch maar PIXASOLAR won er onlangs de prestigieuze Dot Design Award mee. De Limburgse fabrikant bewijst dat zonnepanelen tegelijk esthetisch, efficiënt én duurzaam kunnen zijn. Grootste troef? De zonnepanelen passen zich als een kameleon aan jouw ontwerp aan. Ze zijn immers ingenieus gecamoufleerd als gevelbekleding of dakpan.

100% maatwerk: kies je eigen signatuur

Die camouflage is het resultaat van geavanceerde digitale druktechnologie. Keramische inkjetprinting maakt het mogelijk om full-color hoge resolutie beelden in de zonnepanelen te verwerken. De printlaag tussen de glaslagen simuleert probleemloos texturen als hout, baksteen, marmer, e.a.

Als architect hoef je dus niet in te boeten aan esthetiek of architectuur. Is een afwerking in hout jouw signatuur? Integreer dan zonnepanelen in je ontwerp met het warme uitzicht van hout. Of ga nog een stapje verder en personaliseer een paneel met een unieke print.

Hoog rendement

Esthetisch heeft PIXASOLAR een behoorlijke streep voor op klassieke zonnepanelen. Ook op vlak van rendement is het een winnaar. PIXASOLAR maakt gebruik van uiterst kwalitatieve, duurzame monokristallijne zonnecellen met een hoog rendement.

De zonnecellen worden ingenieus verwerkt en optimaal geconnecteerd om in alle omstandigheden maximale opbrengst te realiseren. De zonnecellen zijn aan boven- en onderzijde ingesloten in een pakket van gelaagd, thermisch verzegeld PVB-veiligheidsglas.

Bovendien kunnen de zonnepanelen grote gevel- en dakopppervlaktes benutten en vangen ze meer energie op.

Ook geschikt voor appartementen

Zonnepanelen van PIXASOLAR lenen zich perfect voor nieuwbouw. Maar ook andere toepassingen zijn mogelijk. Zonne-energie opwekken via een balkon? Dat kan zelfs zonder oppervlakteverlies. Integreer de zonnepanelen onzichtbaar in de balustrade en niemand die erover struikelt.

Respect voor architectuur én natuur

Kan mooi ook duurzaam zijn? Zeker. Met het glaspakket blijven zowel de zonnecellen als de prints gevrijwaard van gure weersinvloeden. Daarnaast zorgt deze structuur voor veiligheid, stabiliteit en verbeterde akoestiek.

Voortaan hoef je als bouwheer dus niet meer te kiezen tussen duurzaamheid en esthetiek. Met PIXASOLAR combineer je beide. Meer weten over hun aanbod?

Neem een kijkje op hun website of maak een afspraak met één van onze experts .