
Trend in volle ontwikkeling: transparante zonnepanelen
Transparante zonnepanelen zijn esthetisch en duurzaam, maar nog in volle ontwikkeling. Ontdek in deze blog alle ins & outs.
Nu lezenTransparante zonnepanelen zijn esthetisch en duurzaam, maar nog in volle ontwikkeling. Ontdek in deze blog alle ins & outs.
Nu lezenWat betekent IoT voor de energietransitie? De meningen zijn verdeeld. Eén ding is zeker: het helpt ons om efficiënter met energie en andere grondstoffen om te gaan. Maar het blijft een middel, geen doel.
Nu lezenVragen rond waterrecuperatie en waterrecyclage? Als bouwprofessional ben je graag up-to-date. Ontdek de laatste trends.
Nu lezenZonnepannen zijn een waardig alternatief voor zonnepanelen. Ze zijn esthetisch én duurzaam. Ontdek in deze blog alle ins & outs.
Nu lezenBouwplannen? Dan sta je voor enkele belangrijke beslissingen. De keuze van je verwarmingsinstallatie bijvoorbeeld. Kies je voor een gascondensatieketel of ga je voor een warmtepomp? Met de stijgende gasprijzen wordt die laatste steeds interessanter. Bovendien, de komende jaren zet de overheid volop in op deze manier van verwarmen.
Nu lezenZal 2021 de geschiedenisboeken ingaan als een scharniermoment? Het jaar waarin we wakker geschud werden door klimaatrampen en ongezien hoge energieprijzen? Joris Haems, directeur Ecopuur hoopt van wel. Nu het einde van het bewuste jaar nadert, blikt hij terug en waagt hij zich aan enkele voorzichtige prognoses voor 2022.
Nu lezenTe warm, te koud … Thermisch comfort bepaalt of bewoners en gebruikers hun gebouw als aangenaam ervaren. Niet alleen is de gevoelswaarde belangrijk, ook het effect op de gezondheid is niet te verwaarlozen.
Nu lezenPer dag verbruiken we gemiddeld 114 liter waarvan meer dan de helft wegstroomt via het toilet, de douche en de wasmachine. Zonde! Wie echt duurzaam wil bouwen, kan dat water voor 85% recycleren. Met behulp van het waterzuiveringssysteem Hydraloop.
Nu lezenDe toekomst is circulair. Wie vandaag bouwt, moet slimmer en efficiënter omspringen met grondstoffen. Niet afbreken maar hergebruiken. Hoe zit dat dan voor energietechnieken? Want zelfs al zijn ze groen, dan nog is een volledige shift naar circulair vaak een brug te ver. Toch kan je met het juiste gebruik, doeltreffend onderhoud en enkele slimme technieken hun levensduur uitbreiden.
Nu lezenEen auto als thuisbatterij om groene stroom op te slaan? Misschien wel de volgende stap naar een samenleving zonder fossiele brandstoffen. Volgens experts laat de doorbraak niet lang meer op zich wachten.
Nu lezenIs waterstof een onmisbaar puzzelstuk in de transitie naar duurzame mobiliteit en een klimaatneutrale economie? Een prangende vraag, zeker met het recentste klimaatrapport van de VN in het achterhoofd. In dit artikel vatten we de belangrijkste facts & figures samen.
Nu lezenTijdens warme, zwoele dagen willen we de warmte zo snel mogelijk uit onze woning. Airco is vaak de volgende stap. Maar wat dacht je van een efficiënter en milieubewuster alternatief zoals koelen via vloer- of plafondverwarming? Een duurzame oplossing, zeker in combinatie met nog andere energiebesparende tips & tricks.
Nu lezenKomt er straks nog water uit de kraan? Een terechte vraag als je bedenkt dat kurkdroge zomers de laatste jaren meer regel zijn dan uitzondering. De stand van het grondwater is zorgwekkend. Daarom komt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) nu met een droogteplan. Iedereen zal een tandje moeten bijsteken om droogte tegen te gaan. Water recycleren is één van de pistes. Hydraloop past perfect in dat plaatje.
Nu lezenEsthetiek en zonnepanelen, het blijft een moeilijk huwelijk. Uiteraard wil je gaan voor duurzaamheid. Maar niet ten koste van architectuur. Herkenbaar? Met PIXASOLAR doorbreek je dit dilemma. Zonnepanelen als dak- of gevelbedekking met een ‘trompe l'oeil-effect’ van bijvoorbeeld marmer. Niemand die het verschil opmerkt. Of toch. Want met deze techniek maak jij het verschil: voor je ontwerp en voor een groener klimaat.
Nu lezenEnergiezuinig bouwen en renoveren. Het zou voor elke bouwprofessional de regel moeten zijn. Warmtepomppanelen passen dan helemaal in het plaatje. Niet alleen vormen ze de perfecte oplossing voor hernieuwbare energie, je kan ze ook op een esthetische manier integreren in je ontwerp. Net zoals het Nederlandse architectenbureau Woonpioniers deed voor het bijzondere woonproject Zuidhuis. Wij gingen eens kijken over de grens. Maar eerst even opfrissen. Wat is een warmtepomppaneel precies? Waarom is deze techniek zo interessant en welke voordelen biedt het je klanten?
Nu lezenEen zonnepaneel dat ook bij schaars zonlicht energie opwekt, een verre toekomstdroom? Binnenkort niet meer. Een Filipijnse student, ene Carvey Ehren Maigue, sleutelt op dit moment aan een transparant, gifgroen zonnepaneel dat UV-licht omzet in stroom.
Nu lezenAls voortrekker op het vlak van groene woon-, water en energietechnieken rijden ook wij met elektrische auto’s. Die hebben natuurlijk stroom nodig. In dit artikel werpen we een blik op de slimme laadvoorzieningen die we hiervoor op poten zetten.
Nu lezenTransparante zonnecellen zijn een interessante oplossing om groene energie op te wekken. In de toekomst zouden we deze in onze projecten kunnen gebruiken.
Nu lezen