Premie voor zonnepanelen blijft behouden in 2022

Premie voor zonnepanelen blijft behouden in 2022

Te laat om te profiteren van de investeringspremie voor zonnepanelen? Nee hoor. De aangekondigde daling van de investeringspremie voor 2022 blijft uit. Een doordachte keuze van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir die zo de aankoop van zonne-energie aantrekkelijk wil houden. 

Vertrouwensbreuk door afschaffing terugdraaiende teller

De beslissing van het Grondwettelijk Hof over de terugdraaiende teller begin 2021 deed de aankoop van zonnepanelen kelderen. Evenals het vertrouwen in de markt van zonne-energie. Om dat verlies te compenseren, kwam de Vlaamse regering met een eenmalige, retroactieve investeringspremie voor eigenaars van zonnepanelen mét digitale meter. Deze zou in 2021 maximaal 1.500 euro bedragen om de jaren nadien systematisch af te bouwen naar 1.125 euro in 2022 en vervolgens te verdwijnen in 2025. Zou, want naar alle waarschijnlijkheid – na de finale goedkeuring van adviesraden en de Raad van State – blijven de voorwaarden van 2021 geldig voor het komende jaar.

De reden? “Aangezien de prijs van zonnepanelen niet daalt en de markt nog herstelt na de vertrouwensbreuk van het debacle van de terugdraaiende teller, schroeven we de geplande daling van de premie terug.”, zei Zuhal Demir recent in De Tijd.

Energie besparen met zonnepanelen

De premie in combinatie met de nog steeds hoge energieprijzen doen de vraag naar zonnepanelen weer toenemen. Dat is goed nieuws! De vooropgestelde groei uit het Vlaams Klimaatplan van 300 megawatt per jaar lijkt zo opnieuw binnen handbereik.

Zonnepanelen zijn en blijven dus een interessante investering. Naast de premie leveren ze een fikse besparing op je energiefactuur op en maken ze je woning klaar voor de toekomst.

Overtuigd om te investeren in zonnepanelen? 

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte op maat aan

Ecopuur als erkend partner voor jouw zonnepaneleninstallatie
Actueel

Ecopuur als erkend partner voor jouw zonnepaneleninstallatie

Ecopuur is een toonaangevende speler in de sector van zonnepaneleninstallaties. We streven er voortdurend naar om onze expertise en kwalificaties verder uit te breiden, zodat we onze klanten de best mogelijke dienstverlening kunnen bieden. Naast onze erkenning als SMA Advance Solar Installer hebben we nog andere certificeringen en kwalificaties op het gebied van zonne-energie. Profiteer ervan bij je nieuwe zonnepaneleninstallatie!

Nu lezen