Een blik achter de schermen met projectleider Dries Verschueren

Een blik achter de schermen met projectleider Dries Verschueren

Dries Verschueren in een notendop: leergierig, levensgenieter, sportief, sociaal en handig. Eigenschappen die hem als projectleider bij Ecopuur goed van pas komen. Waarom zijn werk hem zo veel voldoening geeft? Omdat hij elke dag bijleert: van thuisbatterij tot omgaan met stress. “Ik voel me een rijker mens sinds ik hier werk.”

Wat doe je precies bij Ecopuur?

“Ik ben gestart als verkoper en twee jaar geleden doorgegroeid naar projectleider. Concreet? Ik volg dossiers van a tot z op en handel ze ook af. Ik coördineer de installatie van de technieken, anticipeer op mogelijke problemen, los ze op als ze zich voordoen, stuur de installateurs aan en doe tot slot een kwaliteitscontrole. Een divers takenpakket dus.”

 

Hoe ziet een gemiddelde dag er bij jou uit?

“Onvoorspelbaar. Het kan zijn dat ik richting ons kantoor in Nevele rijd en plots een telefoontje van een werf krijg en mijn bestemming er anders uitziet. Hoelang ik daar dan blijf is op voorhand moeilijk in te schatten. Het belangrijkste is dat de klant zich gerustgesteld voelt. Ik hou van die afwisseling. Een ‘9-to-5’-job zou niks voor mij zijn.”

Wat zijn volgens jou de kwaliteiten van een goede projectleider?

“Een goede projectleider moet nauwkeurig zijn en zijn administratie goed bijhouden. Het overzicht behouden is hier essentieel want je werkt met verschillende dossiers en planningen. Maar ook probleemoplossend denken is belangrijk. Daarnaast komen mensenkennis, of toch sociale vaardigheden goed van pas. Je moet enerzijds meedenken met de klant en klantvriendelijk zijn. Anderzijds moet het klikken tussen jou en de installateurs. Als zij jou niet appreciëren, dan krijg je niets gedaan. Wat nog? Altijd het hoofd koel houden.”

Waarom doe je deze job graag?

“Omdat het mij persoonlijk verrijkt. Ecopuur geeft die ruimte ook en dat apprecieer ik enorm. Ik heb geen technische achtergrond maar doordat ik mee op de werf sta, leer ik veel bij. Vooral van andere collega’s. En dan bedoel ik niet alleen de technici. Ook op kantoor vullen we elkaar goed aan. Collega’s van sales geven inzicht in het financiële plaatje van een project. Omgekeerd geef ik hen ook advies bij een offerte voor een nieuwe klant. Ik krijg ook de kans om allerhande opleidingen te volgen. Dat is het fijne aan werken bij Ecopuur. Een professioneel bedrijf, maar toch erg menselijk. Ze waken erover dat je werk-privé- situatie in balans blijft, bijvoorbeeld. En op vrijdag sluiten we de week altijd af met een pintje en een pingpongwedstrijd.”

Wanneer ben je tevreden?

“Wanneer de telefoon zwijgt, weet je dat de klant tevreden is. (lacht) Daarvoor doe ik het ook, het onderste uit de kan halen voor de klant.”

Wil je ook deel uitmaken van het Ecopuur team?

Bekijk de vacatures op onze jobpagina