Qsilence werkt samen met Ecopuur aan een stille, duurzame energievoorziening

Qsilence werkt samen met Ecopuur aan een stille, duurzame energievoorziening

Werken aan een stille, duurzame energievoorziening voor woningen. Dat is de missie van het Nederlandse Qsilence. Vandaag trotse partner van Ecopuur. Hoe die samenwerking eruitziet? Zij produceren warmtepomppanelen en PVT warmtepompen, Ecopuur verkoopt en installeert ze. Volgens business development manager Jeroen Prinsen de start van een succesverhaal: “We zullen er steeds meer over lezen, zien en horen. Ook in België.”

Hallo, Jeroen!

  • Naam: Jeroen Prinsen
  • Functie: business development manager
  • Bedrijf: Qsilence, onderdeel van de HR energy group

Qsilence is onderdeel van het Nederlandse bedrijf HR energy en produceert en levert warmtepomppanelen en PVT warmtepompen. Ook wel Qpanels en Qboosters genoemd. Het doel? Een toekomstgerichte en stille energievoorziening van woningen. 

Welkom Jeroen. Qsilence werkt sinds kort samen met Ecopuur. Hoe kwam jullie samenwerking tot stand?

We ontmoetten elkaar op een beurs in Nederland. Enkele bedrijfsbezoeken later werd het snel helder: Qsilence en Ecopuur delen dezelfde visie. We streven beide naar een verduurzaming van woningen. Niet met tussenoplossingen, maar met technieken op lange termijn. Bovendien werkt Ecopuur veelzijdig, voor nieuwbouw, renovatie, projectmatig, enkelvoudig. Een partij die perfect bij ons aansluit.

Wat zijn de Qbooster en Qpanels?

Qpanels zijn warmtepomppanelen of PVT-panelen. Een soort hybride zonnepanelen die zonne-energie omzetten in elektriciteit én warmte. In combinatie met een Qbooster, Qsilences PVT warmtepomp, kan je zo je hele woning verwarmen en van sanitair warm water voorzien.

Wat is jullie rol in de samenwerking?

Wel, wij produceren Qpanels en Qboosters, maar zijn steeds op zoek naar partners om ze te introduceren op andere markten. Zo werd Ecopuur onze partner voor de Vlaamse markt. Wij produceren, Ecopuur verkoopt en installeert ze. We delen zoveel mogelijk kennis met hen, zodat ze op lange termijn zelfstandig kunnen tekenen en calculeren. Ook belangrijk: we denken samen na over de Belgische energiecontext, en hoe ons merk daarin past. Want die verschilt sterk van de Nederlandse. Meer mazout, ook aardgas en er gelden andere overheidsmaatregelen.

Waarom investeren in Qpanels en een Qbooster?

  • Ze hebben op jaarbasis een hoger rendement
  • Ze passen op elk dak
  • Je verhoogt er de waarde van je huis mee
  • Ze hebben een lange levensduur en je hebt geen onderhoudskosten aan de Qpanels
  • Perfecte match tussen groene energie en architectuur

De voordelen tellen op. Waar blijven de krantenkoppen?

Warmtepompen en zonnepanelen bestaan al een hele tijd. Pas sinds de laatste vijf jaar evolueren de pompen een stuk sneller, en zijn er tal van keuzes op de markt. Ook zonnepanelen of PV-panelen zijn de laatste tien jaar snel gegroeid. Waarom je voorlopig minder over PVT-panelen hoort? Het is eenvoudigweg een nieuwere technologie. Vandaag in volle ontwikkeling als efficiënter en esthetischer alternatief voor de klassiekers.

Het aantal actieve spelers op de Europese markt groeit dagelijks, net vanwege de voordelen. De installatie-eenvoud, combinatiemogelijkheid met de warmtepomp, hoog rendement … Ik ben er zeker van dat we er steeds meer over zullen lezen, zien en horen. Ook in België. Zeker nu we samenwerken met Ecopuur.

In volle ontwikkeling, zeg je. Hoe zal Qsilence zijn producten verder ontwikkelen?

Door slimme aansturing van een PVT warmtepomp kunnen we inspelen op de weersituatie en je verbruiksgedrag. Ook houden we de prijs stabiel met onze slimme materialen en grondstoffen van hoge kwaliteit. Die we overigens uit Europa halen, zo blijven we onafhankelijk van turbulente wereldlanden zoals China. En het beste is: installeerde je al PVT-panelen? Dan vernieuwen we de software eenvoudig met één technisch bezoek. Want de hardware blijft altijd dezelfde.

Zijn warmtepomppanelen iets voor jou?

Tijdens de webinars op 23 en 30 maart vertellen we je precies hoe het systeem werkt, voor welke huizen ze het meest geschikt zijn en welke dakoppervlakte je nodig hebt.

Ik volg graag één van de PVT webinars