Ploegbaas ventilatie, een afwisselende job met voldoening

Ploegbaas ventilatie, een afwisselende job met voldoening

Een afwisselende job met fysieke inspanningen, en voldoening achteraf. Echt iets voor ploegbaas Jens Boone. Al vijf jaar plaatst hij ventilatiesystemen met zijn team. Van begin tot eind. Van ruwbouw tot opstart. En met plezier. “Het zijn voor mij de kleine dingen die van Ecopuur een topwerkgever maken.”

Hallo, Jens!

  • Jens Boone
  • Ploegbaas ventilatie
  • 5 jaar bij Ecopuur

Wat doe je precies bij Ecopuur?

“Samen met mijn twee- of driemansploeg installeer ik ventilatiesystemen C en D. Waar dan ook, we starten steeds om 6:00 uur, en werken acht uren op de werf. Altijd vroeg uit de veren dus. Wat voor werk ons te wachten staat, hangt ervan af. In een ruwbouwfase leggen we leidingen in de valse plafonds of onder de chape. In een tweede fase plaatsen we de unit, werken we af en starten we de ventilatie op. Onze dag eindigt met het laden en lossen van materialen in het magazijn. En het beste is: aan ons tempo finaliseren we meerdere installaties per week. Dat betekent veel variatie en op korte tijd bijdragen aan tal van projecten. ”

Strakke nieuwbouw of renovatie met authentieke elementen?

“Voor mezelf? Renovatie, liefst een grote oppervlakte met landelijke sfeer. Maar als ploegbaas kies ik voor nieuwbouw, want daar kan je de ventilatie-unit perfect in het ontwerp passen. En dat maakt mijn werk een stuk makkelijker.”

Wat zijn volgens jou de kwaliteiten van een goede ploegbaas ventilatie? 

“Met een goede fysieke conditie heb je een stapje voor. Want vaak moet je zware onderdelen plaatsen op moeilijk bereikbare plekken. Ook belangrijk: een sterk logisch inzicht. Je ziet het meteen voor je. Je ziet welk materiaal waar moet komen volgens de plannen. En je weet wie wat kan doen. Want ook dat is de taak van de ploegbaas: het team delegeren. Die leiding hier, dat afwerkingsventiel daar. Je stuurt je team zodat alles efficiënt verloopt.”
 

Wonen in de stad of op het platteland?

“Al van jongs af aan woon ik op het platteland, ik ken niet anders. Dan is de keuze snel gemaakt.”

Waarom werk je graag bij Ecopuur? 

“Als Ecopuur-medewerker ben je in goede handen. Zo krijgen we twee keer per jaar een nieuwe set kledij. Is het materiaal versleten? Dan ben je gerust, want je weet dat het meteen vervangen wordt. En ook de sfeer onder de collega’s is de max. Als we samen laden en lossen, lachen we onder elkaar. Op vrijdag drinken we gezellig samen iets: het ideale moment om bij te praten over de werkweek en het te hebben over de weekendplannen. Het zijn voor mij die kleine dingen die van Ecopuur een topwerkgever maken. 

Wat ik ook een plus vind: elke dag bij Ecopuur is anders. In de goede zin. Elke werf heeft zijn kantje, een uitdaging loert altijd om de hoek. En zo heb ik het graag.”
 

Zomer of winter?

“Zelf vertrek ik liever richting de werf in comfortabel warme temperaturen. Dan weet je dat het een aangename werkdag wordt.”

Wanneer ben je tevreden?

“Elke dag sturen we foto’s van ons werk naar de projectleider. Als die tevreden is met het resultaat, en we hebben de dagplanning afgerond, dan is de dag voor mij geslaagd. Dat geeft voldoening."

Wil je ook deel uitmaken van het Ecopuur-team?

Bekijk de vacatures op onze jobpagina. 

Bekijk onze vacatures