Projectcoördinator Mathias bouwt dromen om tot realiteit

Projectcoördinator Mathias bouwt dromen om tot realiteit

Elk project is anders. Van nieuwbouw tot renovatie, warmtepompen tot ventilatiesystemen … Precies hoe projectcoördinator Mathias De Coninck het graag heeft. Hij start projecten op, stuurt ze aan, en levert ze af. Met de nodige afwisseling en uitdaging tussendoor. “Wat mij vooral motiveert: je zet de droom van de klanten om in realiteit. Je bouwt mee aan hun thuis.”

Hallo, Mathias!

  • Naam: Mathias De Coninck
  • Functie: projectcoördinator
  • Aantal jaar bij Ecopuur: 6 jaar

Wat doe je precies bij Ecopuur?

Een goedgekeurd dossier komt bij mij, de projectcoördinator, terecht. Vanaf dan ben ik verantwoordelijk voor het project. Van opstart tot oplevering, en alles ertussen. Concreet? We bestellen, maken schema’s op, ontwerpen tekeningen, vragen keuringen aan. Ondertussen ‘zweven’ we tussen de klant, architect en de ploegen op de werf. Zo sturen we telkens de juiste mensen naar de werf, met alle nodige info. Zelf bezoeken we de werf ook regelmatig, zeker bij de opstart.

Het soort projecten in mijn agenda? Dat varieert. Nieuwbouw, renovatie en een mengeling aan technieken. Dat maakt de job afwisselend, en bovendien: uitdagend. Zeker bij Ecopuur. Want we staan eerst in de rij wanneer er een nieuwe energietechniek op de markt verschijnt.

Pingpong of padel?

“Ik speel regelmatig een spelletje pingpong op het werk met collega's. De ideale ontspanning voor tussendoor.”

Wat zijn volgens jou de kwaliteiten van een goede projectcoördinator?

Vooruitkijken. Om een totaalproject vlot te coördineren, moet je vooruitkijken. Verder dan de afgebakende planning van vandaag. Want materialen zijn schaars, bestellen doe je beter ruim op voorhand. Ook keuringen en schema’s moeten op tijd klaarliggen. Zijn er toch vertragingen? Of loopt er iets stroef op de werf? Dan moet je er snel op anticiperen. Ter plaatse of vanop afstand. Op korte of lange termijn. Eender wat, je zoekt oplossingen, want het project moet vooruitgaan. En het belangrijkste: je neemt je verantwoordelijkheid op. Het is jouw project, jouw planning. Wees bereikbaar, open voor kritiek, want bij jou start en eindigt de draaiende machine.

Strakke nieuwbouw of renovatie met authentieke elementen?

“Het blanco blad bij nieuwbouw is een cadeau als projectcoördinator. Maar moderne energietechnieken installeren in een authentiek gebouw, en dat in ere laten? Dat heeft ook zijn charmes. Een intensiever traject, maar met veel voldoening achteraf.”

Waarom doe je het werk graag?

Wat mij vooral motiveert: je zet de droom van de klanten om in realiteit. Je bouwt mee aan hun thuis. Je denkt samen met hen na over de opbouw, vorm, het waar en wat. Tot het eindresultaat daar staat, met oog voor kwaliteit en duurzaamheid. Dat is een beleving op zich, en geeft enorme voldoening.

Nog mooi meegenomen: Ecopuur geeft je veel vrijheid. Zolang je jouw verantwoordelijkheid opneemt, loert niemand mee over je schouder. Je voelt het vertrouwen.

Wanneer ben je tevreden?

Ik sluit mijn dag af wanneer alle to do’s afgevinkt zijn. Of het nu 17:00 of 20:00 uur is, maakt me niet uit. Ik blijf tot alle bestellingen, werfbezoeken en het administratieve werk van die dag afgerond is. Dan ga ik naar huis met een voldaan en tevreden gevoel.

Wil je ook deel uitmaken van het Ecopuur-team?

Bekijk de vacatures op onze jobpagina. 

Bekijk onze vacatures