Vrijwilliger zijn schenkt je rijkdom

Vrijwilliger zijn schenkt je rijkdom

Het voelt goed om iets te kunnen betekenen

Vier jaar geleden tagde een nichtje Ilse onder een Facebook-post van vzw Boven de Wolken. Of het niets voor haar zou zijn om ouders van sterrenkindjes een fotosessie te geven bij het verlies van hun baby. “Mijn nichtje had zelf haar baby’tje verloren en ik voelde dat ik iets zou kunnen betekenen. Tastbare herinneringen maken is een van de weinige, maar ook een van de mooiste dingen die je kan doen voor de ouders van een sterrenkindje. En zo ben ik dus vrijwilliger geworden…”

Verdriet en trots

De ‘Wolkenwacht’ van de vzw verwittigt de vrijwilligers via een gesloten Facebook-groep wanneer er een sterrenkindje op hen wacht. De fotograaf die het snelst beschikbaar is, maakt zich klaar. “Wanneer ik langs ga, praat ik eerst met de ouders. Heel vaak willen ze mij hun verhaal vertellen, dat vol zit van verdriet, maar ook trots omdat ze net mama en papa geworden zijn. Daarna maak ik mooie en zachte herinneringen van hun kindje: een handje, een voetje, de wimpertjes… Veel ouders vinden het moeilijk om samen met hun baby op de foto te gaan, maar heel vaak zetten ze tijdens de shoot gaandeweg toch die stap en maken we op het einde ook nog mooie gezinsfoto’s.”

Veel dankbaarheid, liefde en warmte

Ilse heeft zeker niet het gemakkelijkste vrijwilligerswerk gekozen. “Tijdens een sessie hou ik mij sterk, maar daarna moet ook ik verdriet verwerken. Ik kan het pas loslaten wanneer ik de foto’s goed en wel naar de ouders heb gestuurd, al zal ik geen enkel sterretje ooit echt vergeten. Ook met de meeste ouders hou ik een band. Dan krijg ik plots een berichtje dat ze opnieuw zwanger zijn of dat hun regenboogkindje, het eerste kindje na hun sterretje, geboren is. Het toont hoeveel dankbaarheid, liefde en warmte ik voor mijn werk terugkrijg. Dat gevoel valt bijna niet onder woorden te brengen.”

Goed doen doet goed

Vrijwilliger worden, Ilse zou het iedereen aanraden. “Het schenkt je veel rijkdom: niet in termen van geld natuurlijk, maar wat je ervoor terugkrijgt.

Kleine gelukjes die je leven mooier maken. Vrijwilligerswerk doe je voor een ander, maar het helpt ook jezelf om, zeker in deze coronatijden, positief in het leven te staan. Als ik zie dat mijn kinderen nu mijn voorbeeld volgen en ook vrijwilligerswerk doen, dan maakt mij dat fier.”

Ecopuur moedigt zijn medewerkers aan om hun hart en tijd open te stellen voor mensen.

Zo vormen we samen een bedrijf dat werkt met, voor en als mensen.

Ook zin om deel uit te maken van ons team? Kijk dan zeker eens op onze jobpagina, misschien zit dé job voor jou er wel tussen

De omvormer van je zonnepanelen is defect, wat nu?
Technieken

De omvormer van je zonnepanelen is defect, wat nu?

Plaats je zonnepanelen? Dan koppel je daar meteen een omvormer aan. Want die zet je energie om in bruikbare groene stroom. Maar wat als je omvormer defect is? Kan het toestel hersteld worden, of vervang je het beter? Vragen die onze servicedienst voor jou beantwoordt in deze blog. Zodat je zo snel mogelijk opnieuw een vlot draaiende omvormer hebt. Wil je gerust en zeker zijn? Kies dan een van onze onderhoudsplannen voor een proactieve check-up.

Nu lezen
Kan een thuisbatterij je energiefactuur binnen de perken houden?
Technieken

Kan een thuisbatterij je energiefactuur binnen de perken houden?

“Dat we intelligenter met onze elektrische toestellen moeten omspringen.” Bart Bossyns, general manager bij BlueSky Energy, windt er geen doekjes om. Tegelijk je vaatwasser, inductieplaat en laadpaal op volle lading laten draaien is verre van slim. Of je zou al voldoende zonnepanelen moeten combineren met een thuisbatterij. Inderdaad, thuisbatterij. The word is out. Maar wat is een thuisbatterij juist? En waarom zou je kiezen voor een zoutwaterbatterij? Welke rol speelt ze in het verhaal van het capaciteitstarief? De ongezouten waarheid van Bart Bossyns.

Nu lezen