Slim energie besparen met een Smart Home systeem

Slim energie besparen met een Smart Home systeem

Energiezuinig én comfortabel wonen zonder moeite? Vandaag zijn er heel wat Smart Home toepassingen op de markt die meer controle en inzicht geven over je energieverbruik.
En dat is nog maar het begin.

Een Smart Home automatiseert processen in je huis. Denk maar aan de verwarming, verlichting, beveiliging …  Alle slimme apparaten zijn geconnecteerd met één ‘user interface’ – te bedienen via je tablet of smartphone – en via een draadloze internetverbinding ook onderling met elkaar. Bovendien leveren ze nuttige informatie over je energieverbruik waardoor je je gedrag kan aanpassen.

Enkele voorbeelden

Efficiënt verwarmen met een slimme thermostaat: via een app stuur je het verwarmingssysteem van je woning aan. Zo kan je de temperatuur per kamer regelen. Ben je de deur uit en weet je niet meer of je de verwarming hebt uitgezet? Met de app regel je dat van op afstand. Een stap verder is dat de thermostaat automatisch de verwarming aanstuurt op basis van je online agenda. Hij weet hoe lang het duurt voor je woning warm is en zorgt voor een aangename temperatuur wanneer je thuiskomt.

Warmte optimaal binnen- en buitenhouden: slimme zonwering is in staat om zowel de temperatuur als het zonlicht in de gaten te houden. Wordt het onverwacht een warme dag? Dan pikken de zonnesensoren dit op en laten ze de zonwering naar beneden.

Slim verlichten: de verlichting past zich automatisch aan de lichtinval en weersomstandigheden aan. Slimme sensoren laten het licht aanspringen als je de kamer ingaat en schakelen het weer uit als je de kamer verlaat.

De voordelen van een Smart Home

Met een Smart Home wordt je leven eenvoudiger. Veel taken gebeuren immers automatisch zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. Bovendien win je tijd. Maar de belangrijkste troef is de besparing op energiekosten. Bovenstaande voorbeelden illustreren dat perfect. Zo bespaar je met een slimme thermostaat maar liefst 10% op je energiefactuur.

Wek zelf je energie op

De combinatie met groene stroom maakt een Smart Home systeem nog aantrekkelijker. Zeker in het licht van de energietransitie waarbij zelfconsumptie de sleutel is. Vandaag moeten we noodgedwongen niet- gebruikte stroom op het net injecteren. Met een Smart Home systeem kan je dit voorkomen. Hoe? Een slim energiemanagementsysteem stuurt je wasmachine of andere zware energiegebruikers aan op het moment dat je zonnepanelen veel energie produceren.

Ook warmtepompen passen perfect in dit plaatje. Je kan ze zo instellen dat bij veel groene stroom je sanitair water wordt opgewarmd of de airco je huis koelt.
Het energiemanagementsysteem zorgt zo voor een optimaal zelfgebruik van energie, een plus die je vooral op je energiefactuur zal merken.

Smarter than smart

Smart Home toepassingen zorgen voor meer comfort en veiligheid. Maar alles kan beter. Vandaag gebeurt het aansturen van technieken nog veelal apart. Ook de combinatie van verschillende merken is meestal nog een pijnpunt. De totaalaanpak ontbreekt. Maar er is een doorbraak, een primeur voor België: één opensource systeem dat alle geïnstalleerde technieken – ongeacht het merk – connecteert en aanstuurt. Een systeem dat zo intelligent is ingesteld dat het maximaal en automatisch gebruik maakt van groene energie. Met andere woorden: met één app is jouw woning klaar voor de toekomst. Comfortabel én energiebesparend. Ecopuur zet als eerste speler volop in op deze veelbelovende technologie.

Interesse?

We bekijken samen hoe we ons Smart Home systeem kunnen integreren in je bouwplannen.

Contacteer ons

Ecopuur als erkend partner voor jouw zonnepaneleninstallatie
Actueel

Ecopuur als erkend partner voor jouw zonnepaneleninstallatie

Ecopuur is een toonaangevende speler in de sector van zonnepaneleninstallaties. We streven er voortdurend naar om onze expertise en kwalificaties verder uit te breiden, zodat we onze klanten de best mogelijke dienstverlening kunnen bieden. Naast onze erkenning als SMA Advance Solar Installer hebben we nog andere certificeringen en kwalificaties op het gebied van zonne-energie. Profiteer ervan bij je nieuwe zonnepaneleninstallatie!

Nu lezen