Nieuws

Filter
green-circular-economy-concept-2

Circulaire energietechnieken? Een haalbare kaart!

De toekomst is circulair. Wie vandaag bouwt, moet slimmer en efficiënter omspringen met grondstoffen. Niet afbreken maar hergebruiken. Hoe zit dat dan voor energietechnieken? Want zelfs al zijn ze groen, dan nog is een volledige shift naar circulair vaak een brug te ver. Toch kan je met het juiste gebruik, doeltreffend onderhoud en enkele slimme technieken hun levensduur uitbreiden.

Lees verder
the-battery-indicator-shows-it-fills-up-to-100-electric-car-battery-gauge-electric-car-battery-indicator-showing-an-increasing-battery-charge

Een auto als thuisbatterij? De weg naar een CO₂-neutrale toekomst ligt open

Een auto als thuisbatterij om groene stroom op te slaan? Misschien wel de volgende stap naar een samenleving zonder fossiele brandstoffen. Voorlopig staat dit vehicle to home-systeem nog in zijn kinderschoenen. Maar volgens experts laat de doorbraak niet lang meer op zich wachten. Hoog tijd voor een stand van zaken.

Lees verder
indoor-air-quality-measurement-co2-monitor

Ventilatie cruciaal voor gezondheid

In de strijd tegen COVID-19 breidde het Overlegcomité onlangs het verplichte gebruik van CO2-meters uit. Ruimtes waar zich te hoge concentraties voordoen, moeten voortaan uitgerust zijn met ventilatie- en luchtreinigingssystemen.

Lees verder
koelen2

Koelen zonder airco

Tijdens warme, zwoele dagen willen we de warmte zo snel mogelijk uit onze woning. Airco is vaak de volgende stap. Maar wat dacht je van een efficiënter en milieubewuster alternatief zoals koelen via vloer- of plafondverwarming?

Lees verder
ecopuur-homate

Homate en ecopuur pakken uit met Smart Home toepassing van de toekomst

Het Smart Home systeem van de start-up Homate gaat een stap verder dan de klassieke domotica. Laagdrempeliger en met nog meer comfort. Bovendien legt het systeem de klemtoon op energiebesparing. Maak kennis met onze nieuwste partner, een primeur voor België!

Lees verder
hydrogen-refueling-on-the-hydrogen-filling-station-on-the-motor-show

Waterstof: hype of heilige graal?

Is waterstof een onmisbaar puzzelstuk in de transitie naar duurzame mobiliteit en een klimaatneutrale economie? Een prangende vraag, zeker met het recentste klimaatrapport van de VN in het achterhoofd. In dit artikel vatten we de belangrijkste facts & figures samen.

Lees verder