ventilatiesysteem C+
Balansventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat

Ventilatiesysteem C+

Het ventilatiesysteem C met zelfregulerende roosters, ook ventilatietype C+ genoemd, zorgt voor een natuurlijke luchttoevoer via raamroosters en een mechanische afvoer van vervuilde lucht uit de vochtige ruimtes zoals keuken en badkamer. Dit systeem is goedkoper dan ventilatiesysteem D en het eenvoudigst te installeren.

De voordelen volgens ploegbaas Jo

  • Goedkopere en snellere installatie in vergelijking met ventilatiesysteem D.
  • Laag energieverbruik want enkel de luchtafvoer is mechanisch.
  • Relatief weinig onderhoud en lange levensduur.
  • Het is goed voor je gezondheid en voorkomt klachten als hoofdpijn, allergieën, zelfs de kans op besmetting met een virus daalt.

Vraag offerte op maat aan

Jo
Jo
ploegbaas ventilatie

Hoe werkt een ventilatiesysteem C+?

Deze vraaggestuurde ventilatie is voorzien van sensoren die allerlei metingen uitvoeren. Denk aan luchtvochtigheidspercentage, CO2-niveau, aanwezigheid van personen ... Zijn de gemeten waarden te hoog, dan voert het systeem de nodige hoeveelheid vervuilde lucht af. De aanvoerroosters spelen daar op hun beurt op in en vullen dezelfde hoeveelheid verse lucht aan.

Ontdek onze werkijze

Wist je dat ventilatie een belangrijke dam vormt in de strijd tegen COVID 19 en andere virussen?

Besmetting met virussen zoals COVID-19 gebeurt door de uitstoot van minuscule deeltjes via de mond, de zogenaamde aerosolen. Uit onderzoek blijkt dat die kleine partikels bij uitademing urenlang kunnen circuleren. Om die concentratie zo laag mogelijk te houden, is ventilatie aangewezen en soms zelfs verplicht.

Meer weten? Lees de blog over ventilatie

Maak je woning futureproof met een totaalproject

Bouw- of renovatieplannen? Dan moet je op korte tijd heel wat beslissingen nemen over je installatietechnieken.

Welk ventilatiesysteem is geschikt voor je woning en wat win je op je factuur? … Geen eenvoudige vragen.

Vertrouw hiervoor op onze expertise. Wij benaderen je woning als één geheel. Want als alle energietechnieken optimaal op elkaar zijn ingesteld, is je woning pas echt klaar voor de toekomst, geniet je van een lagere energiefactuur en meer wooncomfort.

Ontdek ons totaalaanbod

ventilatiesysteem C+

Vraag je offerte voor ventilatiesysteem c+ nu aan


Tevreden klanten

Onze ervaring met ecopuur? Ze zijn eerlijk en stellen kwaliteit voorop. Zowel op het vlak van offertes en budgetten, als in communicatie tijdens het proces. Geen loze beloftes waarbij achteraf van alles moet worden bijgestuurd en we boven budget zouden eindigen.

Bente

Haal meer rendement uit je ventilatie door onderhoud

De kwaliteit van je ventilatiesysteem hangt sterk af van het onderhoud. Een vuile ventilator werkt niet optimaal en heeft meer moeite om rond te draaien wat leidt tot meer energieverbruik. We raden aan de ventilator regelmatig te reinigen en af te stoffen. Daarnaast plannen we graag een tweejaarlijks onderhoud door onze techniekers in. Zo ven je zeker dat alles nog naar behoren werkt.

Heb je een onderhoudsplan bij ons, dan plannen we dit onderhoud in zodat je installatie langer zal meegaan.

Ook reparatie en vervanging nemen we voor onze rekening. Je ventilatiesysteem uitbreiden of aanpassen met andere functionaliteiten zoals een ventilatie met CO2-sturing? Ook hiervoor kan je bij ons terecht.

Ontdek onze service


Deze technieken al bekeken?

© 2024 Ecopuur
Webdesign thinline.be