Warmtepomp
Zuinig verwarmen en verkoelen

Warmtepomp

Op zoek naar een milieuvriendelijk en energiezuinig verwarmingssysteem? Kies dan voor een warmtepomp. Met een hoog warmtecomfort en kleine ecologische voetafdruk is de warmtepomp hét alternatief voor een gascondensatieketel. Een warmtepomp gaat bovendien perfect samen met vloerverwarming. Nog een troef: de meeste warmtepompen functioneren in de zomer als airco. Handig, toch?

Hoe werkt een warmtepomp?

Via collectoren onttrekt de warmtepomp warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. In de collectoren stroomt koelvloeistof. Die neemt de warmte op en verdampt. Een compressor perst de damp samen, waardoor de temperatuur nog meer stijgt. De opgewarmde damp komt vervolgens in een condensor die de warmte afgeeft aan de cv-leidingen voor vloerverwarming of radiatoren.
Het enige onderdeel van de warmtepomp dat energie verbruikt is de compressor. Die wordt aangedreven door elektriciteit of aardgas.

Ecopuur installeert zowel lucht-/waterwarmtepomp als geothermische warmtepompen.

  • Lucht-/waterwarmtepomp: de pomp haalt warmte uit de buitenlucht en voert de temperatuur op om het water van een vloerverwarmingscircuit of het sanitaire water te verwarmen.
  • Geothermische warmtepomp: de pomp haalt warmte uit de bodem geeft die opnieuw af in de vorm van vloerverwarming.

Wist je dat de prijs van een warmtepomp minder hoog is dan het lijkt?

Warmtepompen worden vaak geassocieerd met hoge prijzen. Dat is maar gedeeltelijk waar. Buiten de aankoopprijs hou je best ook rekening een aantal andere factoren. Denk maar aan lagere stookkosten, je kan er ook mee koelen, dus twee voor de prijs van één … Meer weten?

Alles over de kostprijs van warmtepompen

Eddy
Eddy
ploegbaas sanitair/verwarming

De voordelen volgens ploegbaas sanitair & verwarming Eddy

  • Positief voor je EPB-score (E-peil van je woning).
  • Produceert tot 75% van de benodigde warmte. De overige 25% komt uit aardgas of elektriciteit. Bespaar hier nog extra op met deze tips.
  • Vraagt weinig tot geen onderhoud.
  • Lange levensduur (geldt vooral voor de geothermische warmtepomp).
  • Met een warmtepomp kun je je woning ook koelen (passief of actieve koeling).
  • Perfect te dimensioneren op basis van het plan, de grootte van je woning de isolatie van je woning en het ventilatiesysteem.
  • Je betaalt geen CO2-taks mocht die er komen. Voor een gascondensatieketel wel.
  • Een warmtepomp is niet fluisterstil. Maar met deze 8 praktische tips demp je het geluid.

Vraag offerte op maat aan

Maak je woning futureproof met een totaalproject

Bouw- of renovatieplannen? Dan moet je op korte tijd heel wat beslissingen nemen over je installatietechnieken.

Is een warmtepomp geschikt voor je woning en wat win je op je factuur? … Geen eenvoudige vragen.

Vertrouw hiervoor op onze expertise. Wij benaderen je woning als één geheel. Want als alle energietechnieken optimaal op elkaar zijn ingesteld, is je woning pas echt klaar voor de toekomst, geniet je van een lagere energiefactuur en meer wooncomfort.

Ontdek ons totaalaanbod


Warmtepomp

Vraag je offerte voor warmtepomp nu aan


Tevreden klanten

Op kerstdag hadden we een storing aan onze warmtepomp. We belden in de voormiddag naar Ecopuur, en in de namiddag kwam er al iemand langs om te kijken wat het probleem was

Anneleen

Onderhoud, reparatie of vervanging nodig? Reken op onze service

Een warmtepomp heeft per definitie weinig onderhoud nodig. Toch laat je ze het best regelmatig, om de twee jaar bijvoorbeeld, nakijken. Zo verhoog je het rendement. Ook hiervoor kan je bij ons terecht. Onze aandacht gaat in de eerste plaats naar de warmtepompbron en het afgiftesysteem. Geeft het systeem nog voldoende warmte af? Voelt de warmte comfortabel aan? Dat zijn de eerste vragen die we stellen. Verdere acties hangen af van de soort warmtepomp.

Heb je een onderhoudsplan bij ons, dan nemen we een tweejaarlijkse check-up op in onze planning.

Ook reparatie en vervanging nemen we voor onze rekening. Je warmtepomp uitbreiden met andere functionaliteiten zoals een koelingsmodule? Ook hiervoor kan je bij ons terecht.

Ontdek onze service


Deze technieken al bekeken?

© 2024 Ecopuur
Webdesign thinline.be