Betonkernactivering
Continu verwarmen met thermische energie

Betonkernactivering

Bouwplannen? Overweeg dan zeker of betonkernactivering een optie is voor jouw nieuwbouw. Zeker wanneer je je woning of bedrijf met erg lage temperaturen wil verwarmen en continu wil genieten van een aangenaam gevoel? Ecologisch en in combinatie met een warmtepomp erg voordelig voor je energiefactuur.

Hoe werkt betonkernactivering?

Bij betonkernactivering zitten de leidingen ingewerkt in een structurele betonplaat. Zo activeer je de betonmassa. Doordat de plaat op een centrale plek in je woning, namelijk tussen het gelijkvloers en eerste verdieping is ingebouwd, warmt de structurele massa van het hele gebouw op aan een lage en constante temperatuur. Nog lager dan bij vloerverwarming waardoor het rendement nog hoger is.

Ook je comfort stijgt. Door de lage aanvoertemperatuur zal de binnentemperatuur nog stabieler zijn dan bij vloerverwarming.

In de zomer trekt de koele vloeistof door de leidingen de warmte uit de lucht en koelt de ruimte aangenaam af. Kortom, heel het jaar door geniet jij van een aangenaam binnenklimaat.

Betonkernactivering voor bedrijven

Betonkernactivering leent zich perfect voor gebouwen met een continue bezetting doorheen het jaar.

Voor bedrijven

Waarom is betonkernactivering zo energiezuinig?


Betonkernactivering wordt vaak gebruikt in combinatie met een geothermische warmtepomp. Deze onttrekt energie uit de ondergrond waar een vrij constante temperatuur van 10 tot 12° heerst. Met de energie die uit de bodem wordt gehaald, krijgt het water in de leidingen een constante temperatuur.

Sven
Sven
installateur sanitair/verwarming

De voordelen volgens ploegbaas Sven

  • Nog lagere temperatuurafgifte dan bij vloerverwarming.
  • Comfort: de warmte verspreidt zich gelijkmatig en vertrekt vanaf de grond en het plafond. Dat zorg voor een hoger comfortgevoel.
  • Onzichtbaar. De warmteleidingen zit ingewerkt in de betonstructuur, hierdoor kan je elke ruimte maximaal benutten.
  • Aangenaam binnenklimaat in de winter én zomer.
  • Past bij nagenoeg elke vloeropbouw: parket, turf, tegels … Vloerverwarming houdt niet zo van dik tapijt of erg dik parket.
  • Je kan er elke warmtebron op aansluiten: gascondensatieketel, pelletkachel en warmtepomp.

Vraag offerte op maat aan

Maak je woning futureproof met een totaalproject

Bouw- of renovatieplannen? Dan moet je op korte tijd heel wat beslissingen nemen over je installatietechnieken.

Is betonkernactivering geschikt voor je woning en wat win je op je factuur? … Geen eenvoudige vragen.

Vertrouw hiervoor op onze expertise. Wij benaderen je woning als één geheel. Want als alle energietechnieken optimaal op elkaar zijn ingesteld, is je woning pas echt klaar voor de toekomst, geniet je van een lagere energiefactuur en meer wooncomfort.

Ontdek ons totaalaanbod


Betonkernactivering

Vraag je offerte voor betonkernactivering nu aan


Tevreden klanten

Ecopuur neemt de tijd om alles grondig uit te leggen. Onze eerste afspraak was om 19u in Nevele. Pas om 23u stapten we buiten. Mét een goed gevoel. Hun passie en productkennis charmeerden ons.

Anneleen

Haal meer rendement uit je verwarming door onderhoud

Betonkernactivering vraagt amper onderhoud. Eens het systeem er ligt, heb je er geen omkijken naar. Maar alles kan altijd beter.

Heb je een onderhoudsplan bij ons, dan plannen we graag een onderhoud in om alles na te kijken. Is er een defect? Dan kunnen we met onze warmtecamera eventuele lekkages opsporen.

Ontdek onze service


Deze technieken al bekeken?

© 2024 Ecopuur
Webdesign thinline.be