ventilatiesysteem D
Balansventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat

Ventilatiesysteem D

De meest energiezuinige ventilatie is een ventilatiesysteem D. Zowel de afvoer van vervuilde lucht als aanvoer van frisse lucht is mechanisch. Bijkomende troef? Door de warmtewisselaar blijft de warmte ook in de ruimte. Je bespaart dus energie én je verhoogt je comfort.

Jens
Jens
ploegbaas ventilatie

De voordelen volgens ploegbaas Jens

  • Je recupereert tot 90% van de warmte van de afgevoerde lucht.
  • Geen ventilatieroosters boven ramen en dus ook geen risico op koude luchtstromen.
  • De ingebouwde filters garanderen een optimale luchtkwaliteit, ideaal voor als je langs een drukke weg woont of je allergisch bent aan pollen.
  • Het is goed voor je gezondheid en voorkomt klachten als hoofdpijn, allergieën, zelfs de kans op besmetting met een virus daalt.
  • Werkt geluidloos.

Vraag offerte op maat aan

Hoe werkt een ventilatiesysteem D?

De mechanische aan- en afvoer van lucht kruisen elkaar in een warmtewisselaar (WTW-unit). Zo gaat er minder energie verloren. Ventilatie D wordt ook balansventilatie genoemd. De hoeveelheid afgevoerde lucht is namelijk in balans met de aangevoerde lucht.

Ontdek onze werkwijze

Mag je een raam open zetten bij ventilatietype D?

In de zomer mag je gerust een raam openzetten. In de winter let je beter op, want dan verlies je het voordeel van de warmterecuperatie.

Maak je woning futureproof met een totaalproject

Bouw- of renovatieplannen? Dan moet je op korte tijd heel wat beslissingen nemen over je installatietechnieken.

Welk ventilatiesysteem is geschikt voor je woning en wat win je op je factuur? … Geen eenvoudige vragen.

Vertrouw hiervoor op onze expertise. Wij benaderen je woning als één geheel. Want als alle energietechnieken optimaal op elkaar zijn ingesteld, is je woning pas echt klaar voor de toekomst, geniet je van een lagere energiefactuur en meer wooncomfort.

Ontdek ons totaalaanbod

ventilatiesysteem D

Vraag je offerte voor ventilatiesysteem d nu aan


Tevreden klanten

Dankzij een gecontroleerde aan- en afvoer van lucht ruikt het hier nooit muf. En in de badkamer is de waterdamp snel weg, zelfs met gesloten vensters

Anneleen

Haal meer rendement uit je ventilatie door onderhoud

De kwaliteit van je ventilatiesysteem hangt sterk af van het onderhoud. Doorgaans raden we aan de filters na drie maanden te stofzuigen en na zes maanden te vervangen. Maar eigenlijk is de frequentie sterk afhankelijk van de vervuiling van de omgeving, zowel binnen als buiten. Hou dit dus goed in de gaten.

Heb je een onderhoudsplan bij ons, dan plannen we dit onderhoud in zodat je installatie langer zal meegaan.

Ook reparatie en vervanging nemen we voor onze rekening. Je ventilatiesysteem uitbreiden of aanpassen met andere functionaliteiten zoals een ventilatie met CO2-sturing? Ook hiervoor kan je bij ons terecht.

Ontdek onze service


Deze technieken al bekeken?

© 2024 Ecopuur
Webdesign thinline.be