Heb je vloerverwarming, dan kan je er in de zomer koud water door laten stromen. Afhankelijk van je warmtebron, geothermische warmtepomp of lucht/waterwarmtepomp, spreken we van passieve koeling of actieve topkoeling. Beide systemen zijn erg energiezuinig.
Passieve koeling werkt met een geothermische warmtepomp en maakt gebruik van de koelte uit de bodem. Tijdens de zomer wordt de compressor van de warmtepomp uitgeschakeld waardoor enkel de circulatiepomp elektriciteit verbruikt om het koele water door de leidingen te blazen. Vandaar de naam passieve koeling. Bij actieve topkoeling, heb je een lucht-/waterwarmtepomp nodig om koud water op te wekken. Hier blijft de compressor wel ingeschakeld. Afgiftesysteem is in beide toepassing de vloerverwarming.
Het woordje top verwijst naar piek. Met dit soort koeling neem je de pieken weg. Met andere woorden: je vlakt de temperatuur af. Bij airco is de koeling radicaler.
Bouw- of renovatieplannen? Dan moet je op korte tijd heel wat beslissingen nemen over je installatietechnieken.
Welk koelingssysteem is geschikt voor je woning en wat win je op je factuur? … Geen eenvoudige vragen.
Vertrouw hiervoor op onze expertise. Wij benaderen je woning als één geheel. Want als alle energietechnieken optimaal op elkaar zijn ingesteld, is je woning pas echt klaar voor de toekomst, geniet je van een lagere energiefactuur en meer wooncomfort.
Onze energie-expert bij Ecopuur was goed bereikbaar en behulpzaam. Stress loert altijd om de hoek bij een bouwproject. Dan is het fijn om met zo iemand te kunnen samenwerken.
Pascal en Greetje KieldrechtVloerverwarming vraagt amper onderhoud. Eens het systeem er ligt, heb je er geen omkijken naar. Maar alles kan altijd beter.
Heb je een onderhoudsplan bij ons, dan plannen we graag een onderhoud in om alles na te kijken. Is er een defect? Dan kunnen we met onze warmtecamera eventuele lekkages opsporen.
Ook reparatie en vervanging nemen we voor onze rekening.