ecopuur

“Ik wil zo onafhankelijk mogelijk zijn van fossiele brandstof.” De bouwheer van een landelijke villa in de Vlaamse Ardennen heeft een duurzame visie op wonen. Het ontwerp van zijn droomhuis vertrouwde hij toe aan Architectenbureau Bernard De Clerck. Voor de installatie van de duurzame technieken bracht hij de architecten in contact met ecopuur. Het begin van een constructieve samenwerking. 

 

Ondersteuning van aanvraag tot oplevering

Architectenbureau Bernard De Clerck bouwt al meer dan 25 jaar aan een indrukwekkend portfolio. In zijn ontwerpen heeft De Clerck altijd aandacht voor het geheel: voor het huis zelf maar ook voor de eigenheid van de omgeving, de geschiedenis, authentieke materialen … Samen met zijn team realiseerde hij tal van projecten in binnen- en buitenland. Van klassieke villa’s tot luxueuze hotels en vakantieverblijven. Ook het interieur en de tuin neemt hij vaak voor zijn rekening. Alles mooi in harmonie. Wat hem nog typeert? Hij ondersteunt de opdrachtgevers bij alle aspecten van het bouwproject: van advies en ontwerp tot oplevering van het eindproduct. Een visie op klantenservice die hij deelt met ecopuur. Geen wonder dat beide partijen het zo goed met elkaar konden vinden.

 

Duurzame technieken op maat van de klant

Carmen Debergh werkt als projectarchitect bij De Clerck en blikt tevreden terug op de samenwerking met ecopuur. “Ik ondervind dat klanten meer en meer aandacht besteden aan duurzame technieken. De normen worden strenger en bovendien willen klanten ook meer onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Ik ben blij dat ik dan kan terugvallen op ecopuur als deskundige partner in duurzame technieken”, vertelt ze. “We hebben ecopuur leren kennen via een klant van ons. Als bouwheer was hij erg bezig met duurzame technieken. Over één nacht ijs gaan was niet aan hem besteed en dus wou hij grondig onderzoeken wat de opties waren. Ecopuur heeft zowel ons als de bouwheer hier fantastisch in begeleid. Hun eerste voorstel was een lucht-water warmtepomp. Maar naarmate de gesprekken vorderden, kwam geothermie als winnaar uit de bus. De voornaamste argumenten: minder onderhoud, hoger rendement en esthetisch de minst ingrijpende oplossing want geen zichtbare units op je terras. Nog een plus: met geothermie kan je via de vloerverwarming ook koelen.

De bouwheer wou volledig onafhankelijk zijn van fossiele brandstof. Daarom koos hij ook voor zonnepanelen en installeerde hij een zuiveringsinstallatie voor zijn regenwater.”

 

Klassiek hedendaags wonen

Als voorbeeld kan deze villa tellen. Authentiek en monumentaal. De schuren zien er exact uit als vroeger en ook de façade knipoogt naar het verleden. Maar verder voldoet heel de woning aan hedendaags wooncomfort. De bouwheer heeft ondertussen ook een wijngaard aangelegd.

 

Anticiperen op plannen

De architecten van De Clerck tekenden ook het interieur. “Tijdens de uitvoering verliep de samenwerking vlekkeloos. Ecopuur interpreteerde onze interieurplannen op de juiste manier. Je voelde meteen dat ze tonnen ervaring hebben en dat ze weten hoe ze moeten anticiperen op plannen. Ze zullen nooit zomaar ergens een leiding leggen want ze weten dat esthetiek voor de klant belangrijk is. Communicatie is dan ook een van hun sterkste troeven. Niet alleen naar ons maar ook naar de bouwheer. Techniekers zijn steeds aanspreekbaar en denken mee. Als tijdens de werfvergadering blijkt dat er nog iets moet aangepast worden dat oorspronkelijk niet voorzien was, dan stellen ze constructief oplossingen voor.”

 

Of Carmen ecopuur zou aanraden aan collega-architecten? “Absoluut, vooral omdat ze constructief meedenken en zich helemaal inleven in het project. In de afwerking zijn ze zeer correct en nauwkeurig. Als je op zoek bent naar een sparringpartner in duurzame technieken dan ben je bij ecopuur aan het juiste adres.”

 

Ook een sparringpartner in duurzame energietechnieken nodig? Contacteer ons.