Alles wat je moet weten over warmtepompen

Hoe vaak heeft een warmtepomp onderhoud nodig?

Tweejaarlijks. Een warmtepomp heeft veel minder onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een gascondensatieketel. Maar wil je een optimaal rendement, dan laat je hem toch best tweejaarlijks nakijken. Dat geldt zowel voor een lucht-/waterwarmtepomp, een lucht-/luchtwarmtepomp (airco) als voor een geothermische warmtepomp.

Wat houdt het onderhoud precies in?

We kijken alle bewegende onderdelen na. Ook het waterverdeelsysteem onderwerpen we aan een grondige check-up. Bij een lucht-/luchtwarmtepomp en een lucht-/waterwarmtepomp reinigen we de buitenunit. Zeker als die in een omgeving staat met veel luchtverontreiniging. Bij een geothermische waterpomp kijken we zowel de primaire als de secundaire waterdruk na.

Verder checken we ook of het afgiftesysteem nog optimaal werkt. Geeft het nog voldoende warmte af? Voelt de warmte comfortabel aan? Warmt je water snel genoeg op? Maakt je toestel meer lawaai dan gewoonlijk? Verbruikt je toestel meer vermogen dan voorheen? Dat zijn de vragen die we dan stellen.

Laat je warmtepomp nakijken

servicecoördinator Dries

Waarom laat je je warmtepomp best tweejaarlijks nakijken?

Een goed onderhouden en gereinigde warmtepomp gaat langer mee. Logisch. Maar ook voor je energiefactuur brengt nazicht op. Een vervuilde buitenunit zal immers meer energie verbruiken. Met een regelmatige check-up bespaar je dus,  zonder dat het je verder moeite kost.

 

Vragen over het onderhoud van je warmtepomp?

Contacteer servicecoördinator Dries

© 2024 Ecopuur
Webdesign thinline.be