Alles wat je moet weten over gasketels

Is het onderhoud van een gasketel verplicht?

Ja en dat tweejaarlijks. En terecht, een slecht onderhouden gasketel verlaagt niet alleen het rendement van je verwarming, het is bovendien gevaarlijk. Loopt er iets fout, bijvoorbeeld een ontploffing door een gaslek, dan ben jij aansprakelijk als je geen geldig onderhoudsattest kan voorleggen.

 

Tijdens het onderhoud maken we de verschillende onderdelen grondig schoon. Indien nodig, dan demonteren we ze. Verder regelen van de brander… Na afloop ontvang je een wettelijk onderhoudsattest.

Moet ik het wettelijk onderhoud van gasketel zelf aanvragen?

Als je een onderhoudsplan bij Ecopuur hebt, dan gebeurt dat automatisch. Wij plannen dat voor jou in en contacteren je ruim op voorhand voor een afspraak. Zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. Zo ben je altijd wettelijk in orde.

Kan ik mijn gaswandketel of vervuilend verwarmingstoestel vervangen door een warmtepomp?

Dat hangt af van verschillende factoren. Van je warmteafgiftesysteem bijvoorbeeld. Om hier een grondig antwoord op te geven, komen we best eens langs. Om het totale plaatje te bekijken en om te luisteren naar jouw wensen.

 

Warmtepomp of niet? Maak vandaag nog een afspraak.

Hoe kan ik minder gas verbruiken?

Bij het onderhoud checken we of het toestel goed is ingesteld en afgeregeld. Kunnen we de temperatuur wat verlagen? De instellingen aanpassen? Eventueel is de combinatie met een buitenvoeler aangewezen zodat hij niet te snel aanslaat of blijft draaien. Ook interessant om weten: nieuwe ketels zijn ook veel zuiniger dan oude ketels.

 

 

Vragen over het onderhoud van je gasketel?

Contacteer servicecoördinator Dries

© 2024 Ecopuur
Webdesign thinline.be