Groothandel in outdoor tuinmeubilair kiest voor 334 zonnepanelen

Groothandel in outdoor tuinmeubilair kiest voor 334 zonnepanelen

Groene zonne-energie voor groothandel in tuinmeubelen

Met productiefaciliteiten in Indonesië en China, mag Jati & Kebon zich groothandel in outdoor tuinmeubilair noemen. Maar de hoofdzetel bevindt zich hier bij ons, in Nazareth. Een splinternieuw gebouw waar kantoor, showroom en logistiek naast elkaar draaien. Het is daar, waar Ecopuur in 2021 de zonnepanelen plaatste. Welgeteld 334 panelen, goed voor 125 kWp.

Zonnepanelen voor het (toekomstige) wagenpark

Waarom Jati & Kebon koos voor zonnepanelen? “Het was de logische keuze”, vertelt een betrokken medewerker. “Bij de bouw van de nieuwe kantoren wilden we inzetten op duurzaamheid. Je bent gek als je dat niet zou doen. En dan liggen zonnepanelen voor de hand. Voor de verlichting in onze showroom, de hele kantoorruimte, maar ook voor vele toestellen zoals heftrucks en het geëlektrificeerde wagenpark. En die laatste zal alleen maar uitbreiden. Gelukkig zijn we nu zeker dat we in de toekomst voldoende elektriciteit voorhanden hebben hiervoor.”

“Nu zijn we zeker dat we in de toekomst voldoende elektriciteit voorhanden hebben voor uitbreidingen.”

Digitaal dashboard voor monitoring

Sedert kort beschikt Jati & Kebon over een digitaal dashboard. Zo kennen ze te allen tijde het huidige en historische verbruik, de maandelijkse en jaarlijkse opbrengst van de panelen, én wanneer er bijvoorbeeld technische storingen optreden. “Daar krijgen we een melding van. We monitoren ons verbruik er ook mee. Zo zien we wanneer we veel energie opslorpen, wat ons alert houdt om eventueel te minderen waar kan.  Alles bij elkaar geteld een echte meerwaarde dus.”

Heldere communicatie tijdens en na het project

Via het persoonlijke netwerk  kwam Jati & Kebon terecht bij Ecopuur. “We kijken positief terug op de samenwerking. Ecopuur communiceerde helder tijdens het project met de algemeen coördinator. En ook achteraf als we met een bezorgdheid kwamen aankloppen. Zo vielen de zonnepanelen eens uit door een heftige regenval, maar toen kenden we de reden niet. Ecopuur heeft toen zijn tijd genomen om dit na te kijken, en voor een oplossing gezorgd. Echt wel een partner waarop je kan vertrouwen.”

FOTOGRAFIE Jannes Seynaeve

Als bedrijf zonnepanelen laten installeren? Contacteer Ecopuur voor advies op jouw maat!

Contacteer Ecopuur


Heb je deze realisaties al gespot?

Alle realisaties

© 2024 Ecopuur
Webdesign thinline.be