Afgelegen landhuis alternatief verwarmd

Afgelegen landhuis alternatief verwarmd

Eerlijk en transparant

Bente en Bert pakten renoveren dan wel groen aan, in het verbouwen zijn ze geen groentjes. “Na drie grote huizen te hebben verbouwd – hebben we ook wat verbouwervaring opgebouwd met aannemers en vakmannen. Onze ervaring met Ecopuur? Ze zijn eerlijk en stellen kwaliteit voorop. Zowel op het vlak van offertes en budgetten als in communicatie tijdens het proces. Geen loze beloftes waarbij achteraf van alles moet worden bijgestuurd en we boven budget zouden eindigen”, zegt Bente.

Vlotte communicatie

Bij Ecopuur krijg je een projectleider toegewezen die je verbouwing in goede banen leidt. “Op die manier verliep de communicatie vlot van begin tot einde. Efficiënt en oplossingsgericht. Belangrijk, want je weet op voorhand dat een werf niet altijd loopt volgens het ideale plan.”

Verwarmen met warmtepomp

Volgens Bente koos Ecopuur niet de makkelijkste weg en was hun offerte zeker niet de goedkoopste. “We hebben een open huis met een gelijkvloerse oppervlakte van 180 vierkante meter. Dan is verwarming extra belangrijk. Wat wij voor ogen hadden was volgens Ecopuur niet haalbaar. Dat zeiden ze rechtuit. Ze stelden een grondwarmtepomp voor met drie diepteboringen.”

Het resultaat is indrukwekkend. Terwijl het huis langs de buitenkant nog zijn oude charme heeft, is het vanbinnen volledig gestript. “Op de bestaande binnenmuren na, is het binnen bijna een nieuwbouw.” “En we hebben het niet koud gehad, tijdens de afgelopen winter (lacht)”.

FOTOGRAFIE: AC-Fotografie


Heb je deze realisaties al gespot?

Alle realisaties

© 2024 Ecopuur
Webdesign thinline.be