State of the art, nu en binnen 30 jaar

State of the art, nu en binnen 30 jaar

“Een lage-energiewoning die binnen 30 jaar nog state of the art is.” De bouwheer had voor zijn nieuwbouwwoning een duidelijk plan voor ogen. Via via kwam hij bij Ecopuur terecht. Ondertussen woont hij ruim tweeëneenhalf jaar met zijn vrouw en twee dochters in de villa. “Ik kijk nog steeds tevreden terug op de samenwerking. Alles werkt, alles draait en ons comfort is optimaal.”

Ecopuur: the best of both worlds

De Kortrijkse bewoners en Ecopuur, dat matchte meteen. Waarom? “We wilden geen totaalaannemer. Maar ook geen 30 verschillende partners. Bij Ecopuur krijg je één aansprekingspunt dat het overzicht bewaart en zorgt dat alle puzzelstukjes in elkaar passen. Als klant heb je zo het gevoel dat je alles zelf in handen hebt zonder dat je je verliest in de details. Bovendien vind je bij Ecopuur the best of both worlds: ze hebben alle technieken in huis én ze zijn mee met de recentste ontwikkelingen.”

Nog troeven volgens de bouwheer? “Ecopuur adviseert zonder te pushen. Ze luisterden naar onze wensen, maakten de berekeningen en dat alles op maat.”

Alles naar wens, van offerte tot bouw

De voornaamste wens van de bewoners was een woning met futureproof technieken en dat zonder radicaal te gaan. Samen met Ecopuur koos hij voor een geothermische warmtepomp, vloerverwarming, zonnepanelen en ventilatie type D. “Ecopuur zat snel op het juiste spoor. Tussen het eerste contact en de uiteindelijke offerte zaten nauwelijks vier maanden. Ook de communicatie liep gestroomlijnd, met af en toe een e-mail of telefoon en soms eens een samenkomst.”

“En dan, bouwen maar. Altijd spannend. Hier kwamen we bij een nieuw team terecht,  het uitvoerende. Ook tijdens deze fase verliep alles volgens plan. Alle timings werden perfect gerespecteerd, van het leggen van de vloerverwarming tot de installatie van de zonnepanelen. Ecopuur liet ons geen minuut in het ongewisse.”

Bij Ecopuur krijg je één aansprekingspunt dat het overzicht bewaart en zorgt dat alle puzzelstukjes in elkaar passen.

En nog mooi ook

“De grootste noot om te kraken? Het uitzicht van onze zonnepanelen. We wilden geen dak dat zomaar gedomineerd werd door zonnepanelen. Hiervoor bedacht Ecopuur samen met onze architect een oplossing. Al even eenvoudig als geniaal: het bijgebouw in de tuin bleek de perfecte drager voor het grootste deel zonnepanelen. De rest werd op het plat dak tussen twee zadeldaken weggewerkt. Geen kat die het ziet maar wij genieten wel van optimaal comfort. Nog maar eens het bewijs dat Ecopuur meedenkt en ook oog heeft voor het esthetische.”

“Het bouwproces beperkte zich van juni 2018 tot en met november 2019. Ongeveer volgens de vooropgestelde planning. Ecopuurs maatwerk zit hier zeker voor iets tussen. Zo moest de architect nooit zijn ontwerp aanpassen. Of moesten wij niet op onze ‘groene’ wensen inboeten. Of ideeën herdenken. Tweeëneenhalf jaar later zijn we nog steeds tevreden met het resultaat.”

ARCHITECT EN FOTOGRAFIE: Vincent Holvoet


Heb je deze realisaties al gespot?

Alle realisaties

© 2024 Ecopuur
Webdesign thinline.be