Kwaliteitsvolle technieken zorgen voor rust en comfort

Kwaliteitsvolle technieken zorgen voor rust en comfort

Lichtrijke bungalow omringd door groen

In 2018 ontwierp architecte Stephanie Eeckhaut haar eigen woning. Een lichtrijke jarenzestigbungalow waar natuur en rust centraal staan. “We gingen eigenlijk de woning renoveren om er maar tijdelijk te huizen. Maar dat is anders uitgedraaid. De combinatie van het lichtspel, minimalistische interieur en een warm kleurenpallet doen ons hier echt thuis voelen. Ook de grote raampartijen zijn bewust tot beneden doorgetrokken. Zo brengen we het groen rondom naar binnen. Daardoor is het de perfecte plek om samen, zeker na een hectische werkdag, in alle sereniteit tot onszelf te komen. Om onze rust terug te vinden. In alle comfort. En daar dragen de energietechnieken van Ecopuur zeker hun steentje aan bij.”

Een fijne samenwerking met Ecopuur, toen en vandaag

Zo ontstond de eerste samenwerking tussen Stephanie en Ecopuur, in 2018. “We spreken over enkele basistechnieken: zonnepanelen, het sanitair en vloerverwarming met een verwarmingsketel. Als architect verloopt je eigen werf zowat tussen andere projecten door. Toch verliep alles vlot omdat elke partij zich drie maanden lang hield aan de planning, helder communiceerde en zich flexibel opstelde. De start van een mooi partnership met Ecopuur. Intussen, 16 samenwerkingen later, verwijs ik mijn klanten nog steeds door naar Ecopuur voor hun duurzame energietechnieken. Ook ik wil in de toekomst nog enkele updates in onze bungalow uitvoeren. En dan zal ik – zeker weten – opnieuw Ecopuur contacteren.”

Het belang van duurzaamheid groeit bij de klant

Stephanies renovatie dateert van vijf jaar geleden. Mocht ze de woning vandaag renoveren, zouden de technieken er helemaal anders uitzien. “Een verwarmingsketel was in 2018 best nog de norm. Uiteraard zou ik vandaag eerder kiezen voor een warmtepomp. Plafondkoeling wellicht. Want de groei van meer toekomstgerichte en modernere technieken is razendsnel gelopen. Als architecte merk ik ook een sterke verschuiving in mindset op: klanten focussen meer op duurzaamheid. Op de toekomst. Zeker wat allround technieken betreft. En daarin ondersteunt Ecopuur als geen ander. Samen stellen we dan ook telkens meerdere opties voor, op maat van de klant. De laatste zeg ligt bij hen.”

“Intussen, 16 samenwerkingen later, verwijs ik mijn klanten nog steeds door naar Ecopuur voor hun duurzame energietechnieken.”

ARCHITECT Stephanie Eeckhaut
FOTOGRAFIE Stie De Neve

Ga je ook voor een totaalproject? We helpen je graag met advies op maat.  

Contacteer Ecopuur


Heb je deze realisaties al gespot?

Alle realisaties

© 2024 Ecopuur
Webdesign thinline.be