HVAC van de bovenste plank

HVAC van de bovenste plank

Perfect te commercialiseren gebouwen

Als algemeen aannemer en projectontwikkelaar die zich op totaalconcepten richt, bouwt Elbeko zijn eigen projecten doorgaans zelf. In dit geval heeft Elbeko de ruwbouwwerken met eigen mensen uitgevoerd, terwijl ze voor de resterende werken een beroep op vaste partners hebben gedaan.

Omdat we bij Ecopuur over expertise in een brede waaier van technieken beschikken en niet merkgebonden zijn, kunnen we altijd de beste combinatie van oplossingen zoeken om tot een optimaal resultaat te komen, en dit zowel met het oog op minimaal energieverbruik als maximaal comfort. Vandaar dat we er altijd naar streven om lang voor de uitvoeringsfase mee aan tafel te zitten. Enkel door mee te denken met de bouwheer, de architect en de hoofdaannemer kunnen we het beste resultaat bekomen. Dat heeft dit project trouwens wederom bewezen. Ook tijdens de uitvoering ligt het accent op de samenhang van alle systemen. Onze projectleiders zullen altijd de nodige maatregelen nemen om de technieken perfect op elkaar af te stemmen. En natuurlijk stopt onze taak niet bij de oplevering. Ecopuur staat eveneens in voor een excellente nazorg met interventies én onderhoudswerken.

 

Van HVAC tot brandbeveiliging

De twee voorste blokken zijn uitgerust met een ventilatiesysteem D. Onze keuze viel op de ComfoAir Q van Zehnder. De ventielen zijn aangesloten op MBB-boxen van Lindab, die bijzonder geluiddempend zijn. Voorts zorgden we ook voor de verwarming. In de appartementen gebeurt dit met behulp van een General Waterstage-lucht-waterwarmtepomp. In de kantoren zorgt een VRF-systeem voor een eventuele boost en de koeling. De gebouwen worden verwarmd via de vloer, terwijl de kantoren gekoeld worden via plafondcassettes. We zorgden eveneens voor alle brandleidingen en plaatste de brandhaspels en poederblussers. Tot slot deden we de installatie van het sanitair, inclusief de badkamers in de appartementen. De enige grote uitdaging was het wegwerken van de technieken in de verlaagde plafonds, want de beschikbare ruimte was erg beperkt. Maar ook in dit opzicht lag de oplossing in het vooraf uitdenken van een adequaat concept, in samenwerking met de andere partijen. Kortom: het was een fijn project waar we met veel plezier onze schouders onder hebben gezet. Als bouwteam samen met de architect en de bouwfirma de touwtjes in handen hebben, is altijd een aangename ervaring die ook in dit project tot een prachtig eindresultaat heeft geleid.


Heb je deze realisaties al gespot?

Alle realisaties

© 2024 Ecopuur
Webdesign thinline.be