Energiezuinige totaalrenovatie in het landelijke Moerbeke-Waas

Energiezuinige totaalrenovatie in het landelijke Moerbeke-Waas

Van verouderd naar energiezuinig

Het renoveren van een oude woning, geworteld in geschiedenis, terwijl je de blik op de toekomst gericht houdt, is geen kleine onderneming. Dat was de uitdaging waar we met Ecopuur en Victor, beiden onderdeel van de Camino Group, voor stonden in Moerbeke-Waas. 

Ons team installeerde geavanceerde technologieën zoals een geothermische warmtepomp van 7 kW, een geavanceerd ventilatiesysteem D, gecombineerd met vloerverwarming op het gelijkvloers en in de badkamer op het eerste verdiep. Daarnaast verhoogt de airco met buitenunit het comfort in de slaapkamers. Victor verzorgde de algehele uitvoering en afwerking van de verbouwing.

Dit project, gelegen in een zonevreemd gebied, vroeg bovendien om creatieve oplossingen zoals een zelfvoorzienende waterzuiveringsinstallatie en een grote regenwaterput an 10.000 liter. Het is namelijk eigen aan dit gebied dat er geen aansluiting is op de riolering.

"Bij elk onderdeel kozen we voor een duurzame optie. Zo ligt er een circulaire fundering, op basis van schelpen en kurk. Er is overal ledverlichting en degelijke isolatie. En dankzij domotica kunnen we vanop afstand de verlichting beheren. Nu willen we enkel nog zonnepanelen installeren", vertellen de eigenaars. 

Duurzaamheid als standaard

Dit atypische project is een voorbeeld van ecologisch (ver)bouwen, meer zelfs, het voldoet hoogstwaarschijnlijk aan de strenge normen van een passiefhuis dankzij de doorgedreven isolatie en unieke bouwmaterialen zoals schelpen en een houten tussenvloer. De bewoners, nu genesteld in hun vernieuwde thuis, spreken vol lof over de realisatie: "We zijn absoluut tevreden met het resultaat. We wonen hier supergraag en zijn helemaal klaar voor de toekomst!”

Ook wij zijn niet alleen trots op deze co-realisatie, het project illustreert ook nog eens perfect de groepsmissie van de Camino Group, namelijk innovatieve, milieuvriendelijke oplossingen creëren die ten goede komen aan zowel de bewoners als onze planeet.

Droom je ook van een duurzame thuis? Laat je gidsen naar een energetische totaalrenovatie door onze experts.

Ik neem contact op

TOTAALRENOVATIE Victor

ARCHITECT ZEN architecten

TECHNIEKEN ECOPUUR

FOTOGRAFIE VALERIE CLARYSSE


Heb je deze realisaties al gespot?

Alle realisaties

© 2024 Ecopuur
Webdesign thinline.be