Alles wat je moet weten over vloerverwarming

Heeft je vloerverwarming onderhoud nodig?

In principe niet. Eens je vloerverwarming er ligt, is het onderhoud minimaal. Wat wel altijd beter kan, is het comfort. Bij een nieuwe woning hebben we geen referentie om de vloerverwarming in te stellen. Het is pas na verloop van tijd dat je kan oordelen of je tevreden bent van het comfort. Om dat te optimaliseren regelen we tijdens het onderhoud je systeem bij.

Kan ik mijn vloerverwarming zelf bijregelen?

Liever niet want zo haal je het systeem uit balans. Ben je niet tevreden over de snelheid van het opwarmen of wil je in een bepaalde ruimte meer of minder warmte, laat dit weten aan onze technieker tijdens een onderhoud. Heb je een onderhoudsplan, dan is dat doorgaans tweejaarlijks.

Mag ik de temperatuur regelen via de thermostaat van mijn vloerverwarming?

De temperatuur mag je zelf regelen. Hou er rekening mee dat het soms twee dagen duurt voor je het effect echt merkt.

Hoe vaak moet ik de vloerverwarming bijvullen?

Een goed geïnstalleerde vloerverwarming hoeft niet bijgevuld te worden. Tijdens het eerste jaar na installatie is het wel mogelijk dat er kleine luchtbelletjes ontsnappen, waardoor de waterdruk zal moeten worden bijgevuld.

Wanneer moet je je vloerverwarming laten spoelen en reinigen

Na opstart hoeft een vloerverwarming in normale omstandigheden niet gespoeld en/of gereinigd te worden. Enkel in uitzonderlijke omstandigheden (bijvoorbeeld na herstel van een ondergronds lek) is dit nodig.

Vragen over het onderhoud van je vloerverwarming?

Contacteer servicecoördinator Dries

© 2024 Ecopuur
Webdesign thinline.be