Zonnepanelen maken Gentse herenwoning volledig futureproof

Zonnepanelen maken Gentse herenwoning volledig futureproof

Bij aankoop stond de herenwoning van de familie Van Renne vrijwel volledig in orde. Mooi gerenoveerd met moderne energietechnieken. Wel nog op de planning? Zonnepanelen met thuisbatterij. En de oorspronkelijke zonneboilerinstallatie ernaast integreren. Een futureproof project, zeker met de huidige energiecrisis. Samen met een dakdekkersbedrijf nam Ecopuur het project in handen.

Nieuw dak en zonnepanelen in een keer

De klassieke herenwoning van bouwheer Dio Van Renne voldeed bij aankoop bijna aan de energienorm voor 2050. Nog aan te vullen? Zonnepanelen en thuisbatterij. Met die energietechnieken in het vooruitzicht moest het dak worden vernieuwd. Bestand tegen de komende decennia. “Het liefst wilden we de werken simultaan laten uitvoeren. Een nieuw dak en de panelen. Daarom stelde dakdekkersbedrijf Vanquaille een samenwerking met Ecopuur voor. Een goede keuze, kunnen we achteraf bevestigen. Want het project verliep vlekkeloos. Vanquaille verving de oude dakbedekking en isolatie met nieuw materiaal. Ecopuur verwijderde de panelen van de zonneboiler en monteerde ze samen met de zonnepanelen op het nieuwe dak. Met tot slot, een thuisbatterij eraan gekoppeld.”

Het dakdekkersbedrijf stelde een samenwerking met Ecopuur voor om zo in één keer het dak te vernieuwen en zonnepanelen te leggen. Een goede keuze, kunnen we achteraf bevestigen.

Volledige installatie op een maand tijd

De grootste uitdaging van het project? De strakke timing. Want de slaapkamers van de vier kinderen bevinden zich onder het dak. “We konden hen niet maandenlang elders laten slapen. Hoe korter de werken, hoe aangenamer voor het hele gezin. En omdat er een open dak bij kwam kijken, vonden de werken best plaats voor of na de zomervakantie. Zo zouden we met een gerust hart, en gesloten dak, op reis kunnen vertrekken. Timinggewijs een pittige opgave, maar zowel Vanquaille als Ecopuur schikten hun agenda ernaar. Desondanks de woelige weerperiode, sliepen de kinderen na een maand opnieuw op hun kamer. En hadden we een futureproof dak met zonnepanelen, panelen voor de zonneboiler en thuisbatterij.”

Anders consumeren voor een lage energiefactuur

Met de huidige energiecrisis is het gezin meer dan gediend met het werk van Ecopuur. “In de zomermaanden, en zelfs in het tussenseizoen, volstaat onze zelfopgewekte energie. Maar sinds de installatie van de zonnepanelen consumeren we anders. Vroeger planden we het grootverbruik, zoals de wasmachine, ‘s avonds of in het weekend. Vandaag verbruiken we net overdag. Schijnt de zon? Dan zetten we onze ‘slimme’ apparaten vanop een afstand aan, bijvoorbeeld via de app. Perfect afgestemd op het weer.”

Heldere en to-the-pointcommunicatie, van begin tot eind

Dio stond met verschillende medewerkers van Ecopuur in contact, voor en na de werken. Met wie het contact ook verliep, de communicatie was steeds transparant. “Aan het begin nam energieadviseur Alexander alles grondig door. Hij berekende een offerte op maat, die rekening hield met onze energiebehoefte en zonneoriëntering. Door een productietekort moesten we tussendoor overschakelen naar een iets duurder type panelen. Een kleine omweg, maar Alexander hield ons steeds op de hoogte. Geen verrassingen, wel heldere taal.”

“Elk contact – zij het met de energieadviseurs, projectplanners of techniekers – was laagdrempelig en to the point. En dat is fijn. Je stelt een vraag, en binnen de kortste tijd krijg je een antwoord of oplossing. Dus raad ik Ecopuur aan? Zeker en vast. Meer zelfs: in de nabije toekomst zal ik ze opnieuw contacteren. Voor extra zonnepanelen op de bijbouw achteraan, mijn advocatenkantoor.”


Heb je deze realisaties al gespot?

Alle realisaties

© 2024 Ecopuur
Webdesign thinline.be