Warmte en elegantie gecombineerd met toekomstbestendige energietechnieken

Warmte en elegantie gecombineerd met toekomstbestendige energietechnieken

Een totaalrenovatie in een warm ontwerp

Sinds september 2022 huizen Anneleen en Pieter, samen met drie kinderen, in hun gerenoveerde woning. Waar vooral warme houtsoorten en bleke tinten de toon zetten. Elegant verfijnd met het minimalistische ontwerp van architecte Stephanie Eeckhaut. “We zijn erg tevreden met het eindresultaat. Het ontwerp zelf maar ook de duurzame energietechnieken die erachter schuilen, geplaatst door Ecopuur.” Hoe ze bij Ecopuur belandden? “Onze architecte Stephanie vertelde vol lof over de fijne samenwerkingen met hen. Zeker voor totaalrenovaties. Na een vergelijking van offertes, hebben we haar daarin volledig vertrouwd.”

Alle technieken, ook op lange termijn

Van zonnepanelen tot vloerverwarming en de sanitaire afwerking. Elke energietechniek van de stijlvolle jaren-60-woning is Ecopuurs verdienste. “Om de kosten te spreiden, beslisten we om de geothermische warmtepomp binnen enkele jaren te installeren. Gelukkig laat onze cv-ketel dat nog toe. Maar we wilden vermijden om binnen een paar jaar opnieuw alles om te gooien. Daarom dachten de projectmedewerkers van Ecopuur mee op lange termijn. Hun voorstel? De woning al ‘warmtepompklaar’ inrichten. Zo legden ze de leidingen alvast, waardoor invasieve werken of uitgebroken vloeren in de toekomst vermeden worden. Geruststellend. Fijn dat Ecopuur daar tijdens de renovatie aan dacht.”

Met een strakke planning voor ogen

Het traject van compromis tot akte duurde voor Anneleen en Pieter langer dan voorzien. Daardoor moesten architecte Stephanie en Ecopuur een strakke planning opvolgen. Een planning waarbij de villa op zes maanden tijd instapklaar zou zijn. Met de grootste renovatiewerken achter hen. “Klaar voor de eerste schooldag. Een schone lei voor onze drie kinderen, dat was het doel. Stevig, inderdaad, maar het is gelukt. En daar hebben we de vlotte communicatie en samenwerking tussen Stephanie en Ecopuur aan te danken. Zij regelden alles onderling, volgden de werken nauw op en steeds eerlijk en transparant naar ons. Op Ecopuur kan je rekenen. Ook achteraf, voor wat kleine afwerkingen, konden we ze vlot bereiken. In de toekomst staan we zeker open, voor de warmtepomp bijvoorbeeld, om nog eens met hen samen te werken.”

ONTWERP: Stephanie Eeckhaut 
FOTOGRAFIE: Anneleen de Schutter

Wil je deze prachtige renovatie bezoeken? Kom dan op 24 september naar Kijkzondag en schrijf je in voor een rondleiding in deze stijlvolle villa. Een uitgelezen kans om bij te leren, vragen te stellen, en vooral: je te laten inspireren.

Schrijf je vandaag nog in voor onze Kijkzondag


Heb je deze realisaties al gespot?

Alle realisaties

© 2024 Ecopuur
Webdesign thinline.be