Groene woning, groene wagen

Groene woning, groene wagen

Bye bye elektriciteitsfactuur

De keuze voor zonnepanelen was snel gemaakt. “Elektriciteit bleef de grootste verbruikspost in onze woning. Dankzij zonnepanelen maken we onze passiefwoning nu nóg energiezuiniger.”
Voor planning, ontwerp en installatie van hun zonnepanelen deed het koppel beroep op de ruime ervaring van Ecopuur uit Nevele. 

Ecopuur plaatste op hun platte dak 15 hoogrendements zonnepanelen van SunPower, goed voor een geschatte opbrengst van 4600kWh per jaar.
Deze opbrengst ligt iets hoger dan voor een modaal gezin (3000 – 3500 kWh). “Maar wij kozen liever voor wat extra marge.”, zegt Joke. Jammer genoeg hebben Jo en Joke geen recht meer op groenestroomcertificaten. Maar zelfs zonder die tegemoetkoming is deze investering op 9 à 10 jaar terug-verdiend.

Rijden op zonnestroom

Met de nieuwe zonnepanelen slaan ze twee vliegen in één klap. Ze verlagen niet alleen hun elektriciteitsfactuur, ze besparen meteen ook op hun brandstof. Er staat immers een VW e-Golf voor de deur. Deze elektrische auto wordt opgeladen met het overschot van zelfgeproduceerde stroom.
Het koppel koos bewust voor een laadunit. “Dan zijn we niet afhankelijk van een gewoon stopcontact, waarbij de wagen meer dan 10 uur nodig heeft om te laden. Nu is het laadproces in minder dan de helft van de tijd voltooid.”


Heb je deze realisaties al gespot?

Alle realisaties

© 2024 Ecopuur
Webdesign thinline.be