Verhoog je installatierendement met de SolarEdge Power Optimizer

Verhoog je installatierendement met de SolarEdge Power Optimizer


Iedere installatie voor zonne-energie maakt gebruik van omvormers en PV-panelen.

Omvormers zetten de gelijkstroom, opgewekt door zonnepanelen, om in wisselstroom die je in je woning kan gebruiken. Dit ‘omvormen’ gebeurt met behulp van transistoren.

Een omvormer is dus een complex toestel en bedraagt snel bijna 20% van de volledige installatie. Belangrijk is dus om vooraf een goed idee te hebben over de levensduur van dit toestel en het rendement dat je hiermee kan halen.

Traditionele omvormers hebben als nadeel dat alle panelen evenveel stroom krijgen ongeacht hun MPP (Maximum Power Point). Zwakke panelen verminderen hierdoor het rendement van de volledige installatie.

SolarEdge Power Optimizer: haal het meeste uit je installatie

Daarom biedt Ecopuur SolarEdge Power Optimizers aan. De SolarEdge Power Optimizers verhogen de energie-output van PV-systemen omdat ze het MPP van elk paneel afzonderlijk volgen. Bij dit systeem zijn de zonnepanelen parallel geschakeld. Valt er op een zonnepaneel dus wat schaduw,  dan zal enkel dat ene zonnepaneel minder opbrengen. En dus niet de hele in serie geschakelde string zoals bij andere omvormers.

Bovendien bewaken de Power Optimizers de prestaties van elk paneel en communiceren ze de prestatiegegevens naar het SolarEdge monitoring platform voor verbeterd, kosteneffectief onderhoud op paneelniveau. Hierdoor haal je de maximale opbrengst uit je PV-installatie.

Benieuwd naar hoe wij de installatie van jouw zonnepanelen aanpakken? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

 

Contacteer ons

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.