samenwerking ecopuur

Ben je op zoek naar een partner voor de installatie van woning-, water- en energietechnieken? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar de werkwijze van het installatiebedrijf in kwestie. Want iedereen heeft een andere aanpak. Hieronder lees je hoe een samenwerking met ecopuur verloopt.

 

Stap 1: de briefing

Goed begonnen is half gewonnen. Daarom is de eerste vergadering zo belangrijk. Hierin bekijken we jouw bouw- of renovatieplannen en de doelstellingen. Het budget komt ook ter sprake. Want dat bepaalt de invulling van het project.

‘Interactie’ is het sleutelwoord tijdens de eerste ontmoeting. Jij vertelt meer over jouw wensen en noden, terwijl wij advies geven op basis van onze expertise. Zo komen we samen tot de beste oplossing.

 

Stap 2: een gedetailleerd voorstel

Nadien gaan onze productspecialisten op zoek naar de juiste toestellen om het project te realiseren. Dat is een van de redenen waarom ecopuur merkonafhankelijk is. Want niet elk toestel en elk merk is geschikt voor elke situatie.

Alle info wordt verzameld in een overzichtelijke, gedetailleerde offerte. Doorgaans is die binnen de drie weken klaar.

 

Stap 3: technische tekeningen

Akkoord met de offerte? Dan starten we met de technische voorbereiding. Onze calculators maken een compleet uitvoeringsdossier, met onder andere het legplan voor de vloerverwarming, de inplanting van alle toestellen en een conceptinrichting van de technische ruimte.

Daarnaast berekent onze studiedienst de warmteverliezen, leidingdiameters en andere technische parameters. Op deze manier zijn we zeker dat de installatie aan alle eisen voldoet.

 

Stap 4: planning

Ondertussen stelt de planningsverantwoordelijke een tijdschema op. Als een puzzel worden alle werken ingepland. Dankzij een gecentraliseerde aanpak volgt alles snel op elkaar en geniet je als klant van één aanspreekpunt.

Deze planning is ook intern belangrijk. Bijvoorbeeld om het materiaal tijdig te bestellen. Een duidelijk tijdschema is voor iedereen voordelig.

 

Stap 5: uitvoering

Op het afgesproken moment starten we met de uitvoering van de energiewerken. Onder leiding van een ervaren projectleider gaat het team aan de slag om alles te installeren. Dat gebeurt met veel oog voor detail. Natuurlijk nemen we ook de opstart en afregeling voor onze rekening.

 

Stap 6: oplevering

Bijna klaar. Maar voor de finale oplevering is er nog een eindcontrole met de klant. Op deze manier zijn we zeker dat alles aan de verwachtingen voldoet.

 

Stap 7: dienst-na-verkoop

Het project stopt niet na de oplevering. Want ook voor een onderhoud of depannage staan we klaar. Zelfs in het weekend en vakantieperiodes.

Wil je na enkele jaren de bestaande installatie uitbreiden of nieuwe energietechnieken toevoegen? Neem contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.