Nieuws

Filter
hydraloop

Droogteplan? Recycleer zelf je huishoudelijk afvalwater met Hydraloop

Komt er straks nog water uit de kraan? Een terechte vraag als je bedenkt dat kurkdroge zomers de laatste jaren meer regel zijn dan uitzondering. De stand van het grondwater is zorgwekkend. Daarom komt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) nu met een droogteplan. Iedereen zal een tandje moeten bijsteken om droogte tegen te gaan. Water recycleren is één van de pistes. Hydraloop past perfect in dat plaatje.

Lees verder
ecopuur

Tevreden met ecopuur als deskundige partner in duurzame technieken

“Ik wil zo onafhankelijk mogelijk zijn van fossiele brandstof.” De bouwheer van een landelijke villa in de Vlaamse Ardennen heeft een duurzame visie op wonen. Het ontwerp van zijn droomhuis vertrouwde hij toe aan Architectenbureau Bernard De Clerck. Voor de installatie van de duurzame technieken bracht hij de architecten in contact met ecopuur.

Lees verder
Pixasolar-ecopuur

PIXASOLAR, zonnepanelen die gezien mogen worden

Esthetiek en zonnepanelen, het blijft een moeilijk huwelijk. Uiteraard wil je gaan voor duurzaamheid. Maar niet ten koste van architectuur. Herkenbaar? Met PIXASOLAR doorbreek je dit dilemma.

Lees verder
zuidhuis-web1

Warmtepomppanelen: the perfect match tussen groene energie en architectuur

Energiezuinig bouwen en renoveren. Het zou voor elke bouwprofessional de regel moeten zijn. Warmtepomppanelen passen dan helemaal in het plaatje. Niet alleen vormen ze de perfecte oplossing voor hernieuwbare energie, je kan ze ook op een esthetische manier integreren in je ontwerp.

Lees verder
aureus

Gifgroen zonnepaneel wekt stroom op, zelfs als de zon niet schijnt

Een zonnepaneel dat ook bij schaars zonlicht energie opwekt, een verre toekomstdroom? Binnenkort niet meer. Een Filipijnse student, ene Carvey Ehren Maigue, sleutelt op dit moment aan een transparant, gifgroen zonnepaneel dat UV-licht omzet in stroom. 

Lees verder
greenrockfamilierad_final_2-3

Kan een thuisbatterij je energiefactuur binnen de perken houden?

Wat is een thuisbatterij juist? En waarom zou je kiezen voor een zoutwaterbatterij? Welke rol speelt ze in het verhaal van het capaciteitstarief?

Lees verder