Nieuws

Filter
seedling-are-growing-from-soil-with-growth-comparative-year-2021-to-2022-new-year-2022-development-to-success-strategy-plan-goals-and-vision-business-growth-profit-development-and-success-graph-2

Energetisch renoveren en andere (bouw)trends voor 2022

Zal 2021 de geschiedenisboeken ingaan als een scharniermoment? Het jaar waarin we wakker geschud werden door klimaatrampen en ongezien hoge energieprijzen? Joris Haems, directeur ecopuur hoopt van wel. Nu het einde van het bewuste jaar nadert, blikt hij terug en waagt hij zich aan enkele voorzichtige prognoses voor 2022.

Lees verder
laadpalen-bedrijf

Cruciale rol van bouwsector in omslag naar elektrisch rijden

De wereld van duurzame mobiliteit is in verandering. Vanaf 2029 moeten alle nieuwe auto’s elektrisch zijn. Maar hoe ziet de situatie er vandaag uit? Is Vlaanderen klaar voor deze transitie? En wat is de rol voor de bouwsector? Belangrijke vragen die we voorleggen aan Arthur Vijghen, oprichter en directeur van The New Drive.

Lees verder
cute-piggybank-standing-on-home-office-desk-littered-with-documents-2

Premie voor zonnepanelen blijft behouden in 2022

Te laat om te profiteren van de investeringspremie voor zonnepanelen? Nee hoor. De aangekondigde daling van de investeringspremie voor 2022 blijft uit. Een doordachte keuze van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir die zo de aankoop van zonne-energie aantrekkelijk wil houden.

Lees verder
hydraloop-2-2

Waarom water verspillen als je het kan hergebruiken?

Per dag verbruiken we gemiddeld 114 liter waarvan meer dan de helft wegstroomt via het toilet, de douche en de wasmachine. Zonde! Wie echt duurzaam wil bouwen, kan dat water voor 85% recycleren. Met behulp van het waterzuiveringssysteem Hydraloop.

Lees verder
ecp-dries_052-2

Onderhoudsplan op maat van je energietechnieken

Duurzaam bouwen betekent ook zorgen dat water- en energietechnieken lang meegaan. Preventief onderhoud is hier de sleutel. Zo bespaar je kosten en energie. Maar wat met die tijdrovende opvolging? Dat nemen we vanaf 2022 over met een persoonlijk onderhoudsplan voor al je technieken.

Lees verder
warm-floor-the-concept-of-floor-heating-and-wooden-panels-2

Thermisch comfort met duurzame energietechnieken

Te warm, te koud … Thermisch comfort bepaalt of bewoners en gebruikers hun gebouw als aangenaam ervaren. Niet alleen is de gevoelswaarde belangrijk, ook het effect op de gezondheid is niet te verwaarlozen. In deze blog zoomen we in op de factoren die een invloed hebben en wat jij als bouwprofessional kan doen om dat comfort te verzekeren.

Lees verder