ecopuur Watermaal-Bosvoorde

“Optimaal toegankelijk voor rolstoelgebruik, een lift en een kangoeroeconcept voor derdenhulp.” Dat waren de voornaamste redenen voor zestigers Magda en echtgenoot Michel om uit te kijken naar een nieuwe woonst. En ook: “De energiekost wilden we aanpassen aan onze pensioenuitkering.”  Verbouwen, of toch maar verhuizen? “Geen denken aan, onze omgeving in Watermaal-Bosvoorde had te veel charme om zomaar te verlaten.” De oplossing lag in hun eigen perceel. “Onze tuin was groot genoeg om in twee kavels te splitsen.  Dankzij de verkoop van het ene perceel – en de bijhorende oude woning – investeerden we in onze comfortabele nieuwbouw op het andere perceel. Onze architecte, Lieselotte Steurbaut van stArchitecten, gespecialiseerd in passiefbouw, raadde ecopuur aan als energiepartner.”

Ecopuur, betrokken en transparante partij

De samenwerking liep gesmeerd en ecopuur toonde zich betrokken partij in het hele concept. “Het was fijn om te zien hoe de verschillende partijen goed inspeelden op elkaar.” Bovendien kon de correcte en transparante vraagprijs van ecopuur op heel wat bijval rekenen. Ecopuur plaatste onder meer een luchtverversingssysteem met uitstekende geluidsdempers. Zo ondervond het oudere naastliggende huis niet de minste hinder van het systeem. Daarnaast mocht het duurzaam energiebedrijf ook de volledige sanitaire installatie uitvoeren, inclusief gehandicaptentoilet en de installatie van een sauna. Dankzij de exact gedimensioneerde zonnepanelen oogst het gezin zelf zijn energie en geniet het dus van een bijzonder lage energiekost.

Hoger wooncomfort

Na een goed jaar bouwen wordt de nieuwe woning al druk door familie, vrienden en kennissen bezocht. “We krijgen ook veel nieuwsgierige blikken van voorbijgangers.” Het resultaat mag er dan ook zijn: “We zijn in ons opzet geslaagd: een hoger wooncomfort. Het gunstige effect op onze energiefactuur is indrukwekkend: bijna volledig zelfvoorzienend.”

Fotografie: Yannick Milpas