Bij EcoPuur konden we terecht om de volledige buitenschil van onze woning aan te pakken:dakisolatie, vervanging van dubbelglas, buitenschrijnwerk en spouwmuurisolatie. Een hele investering, dat klopt. Maar zo besparen we meteen op onze energiefactuur, en vooral, we maken onze woning opnieuw aantrekkelijk om later eventueel te verkopen. Ook die meerwaarde speelt mee.

12 centimeter dakisolatie Isotec

Voor ons dak kozen we voor 12 centimeter isolatie, stevige Isotecplaten inclusief gemonteerde pannelatten. Ervoor hadden we enkel plafondisolatie bestaande uit 8 cm rotswol. Die heb ik zelf nog gestoken maar was na verloop van tijd versleten.

Kunststof buitenschrijnwerk en 1,1 U-waarde glas

Ook het houten schrijnwerk had zijn beste tijd gehad. We kozen meteen voor kunststof en glaspartijen met een U-waarde van 1,1. De kwaliteit van glas is de laatste jaren enorm toegenomen. En het verschil voelen we zelfs in onze garage. Vroeger hadden we daar ongeveer de buitentemperatuur door de blokramen met enkel glas - nu halen we daar makkelijk 5 à 6 graden meer zonder verwarming.

Spouwmuurisolatie voor de buitengevels

Om de volledige buitenschil in te nemen, bleef er nog spouwmuurisolatie over. Onze woning beantwoordde aan de voorwaarde: minimum 5 centimeter spouwmuur. Dit is heel vlot verlopen, de gevels waren op een halve dag volledig opgespoten.

"Isoleren verlaagt mijn maandelijkse energiefactuur én verhoogt de meerwaarde van mijn woning." - Daniel Helskens

Het verschil? Constante temperatuur

Het verschil voelen we al in kleine details. Bijvoorbeeld; door alle isolatie daalde onze energiebehoefte aanzienlijk waardoor onze radiatoren op lagere temperaturen werken, wat op zich een aangenamer thermisch comfort in de woning met zich meebrengt. Ook aan de inkomhal merken we een groot verschil. Door onze oude deur te vervangen zijn er veel minder tochtgaten en is het daar ook comfortabel warm. De deur is volledig vervangen met respect voor het initiële ontwerp. We zijn heel tevreden over de investering en het bereikte EPC-resultaat. Een troef bij een mogelijke verkoop!”