Mix van groene technieken

Het E-peil lager dan 30 liep al van bij de ontwerpfase als een rode draad door de plannen van het koppel. Kristof: “Toegegeven, dat was in de eerste plaats een fiscale keuze. Een stevige korting op je kadastraal inkomen, weet je wel! Het ecologische aspect is uiteraard ook mooi meegenomen.” Om dat doel te bereiken stelden de energiespecialisten van Ecopuur een totaalaanpak voor. “Het werd een fijn uitgekiende mix van groene energietechnieken die op elkaar afgestemd waren. Denk aan: vloerverwarming, warmtepomp, zonnepanelen, regenwaterrecuperatie en ventilatie.”

Instelling bijsturen? Geen probleem

Zoveel duurzame technieken samen vragen in het begin de juiste afstelling en dimensionering. “Ecopuur is daarom na de installatie nog enkele keren langsgeweest om de instellingen van de warmtepomp bij te sturen. Het rendement was bij aanvang niet optimaal. Maar dat werd snel verholpen”, zegt Kristof tevreden.

Bouwen met tijdsdruk

Naast het vooropgestelde E-peil was er nog een tweede uitdaging. De timing! “Die was – hoe kan het anders – krap. Onze ‘oude’ woning was al verkocht, waardoor de verhuis sowieso vastlag. Toch heeft Ecopuur met onze strakke planning rekening gehouden en ons niet teleurgesteld.”

E30? Sterker nog: E29!

Na de voltooiing van hun nieuwe woning kregen Kristof en Kathleen het EPB-rapport in handen. En dat toverde direct een glimlach op hun gezicht. Met een finale E-peil van 29 was hun doelstelling bereikt. “Hierdoor kregen we een mooie fiscale korting op ons kadastraal inkomen. En een stevige premie erbovenop! Fijn nieuws, want zo kunnen we onze groene investeringen nog sneller terugbetalen.”

 

Fotografie: AC-Fotografie