Den Draad is een duurzame wijk voor bewoners die willen genieten van een groene omgeving dicht bij de stad Gent. Het project combineert doordacht omgaan met energie, materiaalgebruik en hoge comforteisen met een hedendaagse architectuur. Niet toevallig dus dat één van de bouwheren bij EcoPuur uitkwam voor zonnepanelen.

Gezamenlijke afspraken

Als 12 gezinnen uit dezelfde straat zonnepanelen wensen aan te kopen, dan kan EcoPuur iets extra doen. “Als iedereen akkoord gaat met eenzelfde type zonnepanelen en een efficiënte aanpak dan kunnen we de prijs 5 à 10 procent scherper stellen”, zegt Jan. Aangezien het allemaal passiefwoningen zijn – en dus de daken niet zo groot – heeft iedereen gekozen voor de hoge rendementspanelen van SunPower. “327 kilowattuur per module, uiterst rendabel!”

Efficiënte samenwerking

Jan kon niet bij elke bouwheer afzonderlijk langsgegaan maar stelde een infosessie groepsaankoop zonnepanelen op zaterdagnamiddag voor. Samen werd er gezocht naar een datum die voor alle gezinnen paste. “Alle vragen konden gesteld worden. Zelfs over de prijs was alles transparant: hoe meer kilowatuur, hoe lager de prijs per module.”

Groepsaankoop zonne­energie

Na akkoord is Jan elk dak afzonderlijk gaan opmeten. “Want een groepsaankoop gaat enkel over het volume van afname en de schaalvoordelen die er mee gepaard gaan. Voor onze service blijven we de hoogste kwaliteit nastreven. Uiteindelijk is elke woning verschillend en vraagt die ook een individuele aanpak.”

Voordelen groepsaankoop in je straat

  • ­ Garantie van hoge kwaliteit zonnepanelen 
  • ­ Scherpe totaalprijs – 5 à 10% minder dan individuele prijs
  • ­ Volledige straat groene elektriciteit
  • ­ Groepsaankoop bevordert groepsgevoel in de straat
  • ­ EcoPuur doet zelf melding bij Eandis

Lanceer zelf je groepsaankoop zonnepanelen

Interesse om zelf en je buren te laten genieten van groene elektriciteit voor een groepstarief? Neem contact op met energie‐aannemer Jan Wylin. Samen spreken we af hoe we dit efficiënt kunnen organiseren. En die garanties krijgt u al: EcoPuur kiest resoluut voor de hoogste kwaliteit van zonnepanelen en een persoonlijke dienstverlening.

Over Den Draad

In deze leefwijk werden in september 2012 de eerste 5 passiefwoningen voor jonge gezinnen opgeleverd, met elk een privatieve tuin, alsook een splinternieuw, energiezuinig, hoekgebouw met daarin kantoren op het gelijkvloers, een bijhorende studio en een afzonderlijke duplex erboven met ruim terras. Sinds kort werden er bijkomend nog 29 energiezuinige appartementen opgeleverd.