Aanvankelijk was forestplus volledig afhankelijk van de stroom van het net. Het schrijnwerkbedrijf wilde het vermogen opkrikken, maar meer stroomtoevoer van de netbeheerder bleek geen mogelijkheid binnen de bestaande installatie. “Een eigen installatie met zonnepanelen sprak ons al langer aan. En het systeem van groenestroomcertificaten zou een financiële opsteker betekenen”, legt Marnix uit.

EcoPuur geeft deskundig advies

Zoekend naar een oplossing kwam forestplus al snel bij EcoPuur uit. “Van alle kandidaten kregen we bij EcoPuur het meest deskundige advies. Hun verzorgde, gefundeerde dossier getuigde van een goede aanpak en wekte veel vertrouwen. Door de gedrevenheid en kennis van zaken van Wannes Wylin begonnen we aan het project met een gerust hart.”

Alles volgens plan

Forestplus wilde hun stroomcapaciteit uitbreiden, maar moest rekening houden met de beperkingen die de netwerkbeheerder vooropstelde. “Omdat we het gewenste vermogen niet konden krijgen op het laagspanningsnet, lieten we een middenspanningscabine plaatsen”, vertelt Marnix. “En om zelf energie op te wekken lieten we meer dan 700 m² aan zonnepanelen installeren.” Ook op het vlak van timing blikt hij positief terug. “Er zaten zes maanden tussen de aanvang en de afwerking van de installatie. Alles liep volgens plan en het tijdsbestek werd volledig gerespecteerd.”

Bijna-zelfbedruipende installatie van EcoPuur

Bij aanvang van het project hield forestplus een bijna-zelfbedruipende installatie voor ogen. “En dat is gelukt”, glundert Marnix. “Onze nieuwe zonne-installatie voorziet nu zo goed als volledig zelf in onze energiebehoefte. Ook de beoogde elektriciteitsbesparingen vallen binnen onze verwachtingen. Die besparingen en de verkoop van groenestroomcertificaten dragen ruimschoots de financieringskost en de afschrijving van de installatie.”