Minimale verbouwhinder

Met EcoPuur samenwerken heeft zo zijn voordelen: “Niet enkel wordt de isolatie correct geplaatst, ook esthetisch is onze achtergevel een pareltje geworden. En bovendien: EcoPuur volgde de werken van a tot z op. Ook handig, bij buitengevelisolatie hoeven de werkmannen niet binnen te komen. Dus geen stof of vuil en minimale verbouwhinder.”

Sierpleister of crépi

Tegen de bestaande gevel is 10 cm EPS gekomen en dan afgewerkt met sierpleister of crépi. “Ook de aluminium venstertabletten zijn mooi geïntegreerd in het geheel. Met de isolatie van de voorgevel gaan we nog even wachten: dit zal immers langs de binnenkant moeten gebeuren.”

Stabieler binnenklimaat

De werken hebben in totaal één week geduurd. “Voelen we al een verschil? Echt een koude maand hebben we nog niet ervaren, maar alleszins voelen we wel een stabieler binnenklimaat. Er zijn minder grote schommelingen. Zo blijft het binnen aangenaam fris als het buiten warm wordt. En ook de kleurtint vinden we geslaagd: ‘Earthgreen’ . Dat past mooi in het geheel. Al zullen daar vooral de bezoekers van het stadspark achter ons van kunnen genieten.”