Wederzijds vertrouwen

Volt Architecten - gelegen in de stad Gent – telt 11 medewerkers. “Het design was niet zo belangrijk omdat we een plat dak hebben. Een correcte afstelling en dimensionering was daarentegen wel cruciaal. En daarvoor vertrouw ik op de expertise van EcoPuur. Waarom? Omdat er al van in het begin een wederzijds vertrouwen is. Het klikt tussen ons en hun prijs is correct.”

Stijgende vraag door strenge wet

Ook voor projecten bij klanten merken we een stijgende vraag naar alternatieve energietechnieken. “Zonnepanelen zitten al langer in de lift, maar nu zien we ook een toegenomen vraag naar warmtepompen en zonneboilers. Zeker bij zonnepanelen zien mensen snel de opbrengst van hun investering. Het klopt dat er meer mensen mee bezig zijn, maar toch is het de strenge wetgeving die mensen doet investeren in groene energie. De stap naar een passiefwoning is nog te groot. Tegenwoordig informeren mensen wel meer en meer naar lage-energiewoningen.”

Sociale huisvesting en zorgsector

Volt Architecten voert vooral renovaties uit aan particuliere woningen maar zit ook in de sociale huisvesting en zorgsector. “In die sector zijn alternatieve energieën niet evident. Vaak zijn de bewoners er niet klaar voor of zijn de onderhoudskosten nog te hoog. Ook hier zal de wetgeving cruciaal zijn.”