Warmtepomppanelen, nuttig voor jouw klanten?
Warmtepomppanelen voorzien huizen van elektriciteit én warmte, maar is het ook de beste oplossing voor jouw klanten? Overloop onze checklist in de blog.
Nu lezenWarmtepomppanelen voorzien huizen van elektriciteit én warmte, maar is het ook de beste oplossing voor jouw klanten? Overloop onze checklist in de blog.
Nu lezenStille energievoorziening? Met onze nieuwe partner Qsilence maakt Ecopuur die belofte waar. Ontdek alles over onze succesvolle samenwerking hier.
Nu lezenTransparante zonnepanelen zijn esthetisch en duurzaam, maar nog in volle ontwikkeling. Ontdek in deze blog alle ins & outs.
Nu lezenWat betekent IoT voor de energietransitie? De meningen zijn verdeeld. Eén ding is zeker: het helpt ons om efficiënter met energie en andere grondstoffen om te gaan. Maar het blijft een middel, geen doel.
Nu lezenVragen rond waterrecuperatie en waterrecyclage? Als bouwprofessional ben je graag up-to-date. Ontdek de laatste trends.
Nu lezenZonnepannen zijn een waardig alternatief voor zonnepanelen. Ze zijn esthetisch én duurzaam. Ontdek in deze blog alle ins & outs.
Nu lezenHet energielandschap is in volle transitie. Tegenwoordig duikt het concept van de energiegemeenschap regelmatig op. Wat houdt dit precies in? Welke voordelen zijn eraan verbonden? En wat is hun rol in de toekomst? Een stand van zaken.
Nu lezenVanaf 2029 moeten alle nieuwe auto’s elektrisch zijn. Maar hoe ziet de situatie er vandaag uit? Is Vlaanderen klaar voor deze transitie? En wat is de rol voor de bouwsector? Belangrijke vragen die we voorleggen aan Arthur Vijghen, oprichter en senior adviseur van The New Drive.
Nu lezenDe toekomst is circulair. Wie vandaag bouwt, moet slimmer en efficiënter omspringen met grondstoffen. Niet afbreken maar hergebruiken. Hoe zit dat dan voor energietechnieken? Want zelfs al zijn ze groen, dan nog is een volledige shift naar circulair vaak een brug te ver. Toch kan je met het juiste gebruik, doeltreffend onderhoud en enkele slimme technieken hun levensduur uitbreiden.
Nu lezenEen auto als thuisbatterij om groene stroom op te slaan? Misschien wel de volgende stap naar een samenleving zonder fossiele brandstoffen. Volgens experts laat de doorbraak niet lang meer op zich wachten.
Nu lezenIs waterstof een onmisbaar puzzelstuk in de transitie naar duurzame mobiliteit en een klimaatneutrale economie? Een prangende vraag, zeker met het recentste klimaatrapport van de VN in het achterhoofd. In dit artikel vatten we de belangrijkste facts & figures samen.
Nu lezenDe kogel is door de kerk. Op 4 maart 2020 stelde de Europese Commissie de allereerste Europese Klimaatwet voor. Deze wet verplicht landen zich aan de klimaatdoelen voor 2050 te houden. Tegen dan moet onze energievoorziening klimaatneutraal zijn. Wat betekent deze wet concreet? En hoe maken we in de nabije toekomst transport, woningen en industrie klimaatneutraal?
Nu lezenEen groot deel van de Belgische energiebehoefte gaat naar het transport. Want auto’s, vrachtwagens, schepen, treinen… hebben energie nodig om zich voort te bewegen.
Nu lezen