Maak kennis met ecopuur

Ecopuur installeert woon-, water- en energietechnieken. We ontwerpen voor jou een totaaloplossing. En zetten daarbij volop in op hernieuwbare energie. Zo geniet jij van een lage energiefactuur en tijdloos wooncomfort.

Je bent particulier, kmo, architect of bouwprofessional? En op zoek naar advies voor jouw woning of bedrijfsgebouw?

 

Zo gaan we te werk

  • Advies en planning. Tijdens het eerste gesprek brengen we jouw wensen en behoeften in kaart en geven professioneel advies. Daarna gaan we samen op zoek naar de beste woon-, water- en energietechnieken voor jouw situatie en ontvang je een gedetailleerde offerte..
  • Installatie. Op het afgesproken moment installeren we de systemen. We kiezen alleen voor kwalitatief materiaal – ongeacht het merk – en hechten veel belang aan de afwerkingsgraad. Na de installatie en opstart van de systemen volgt de afregeling en de eindcontrole.
  • Onderhoud. Bepaalde toestellen en systemen, zoals een warmtepomp, hebben nood aan onderhoud. Ook dat nemen we voor onze rekening, net zoals de herstelling van defecten.
onze totaalaanpak

Onze waarden

Daadkracht

Dat we de wereld gaan veranderen, hoor je ons niet zeggen. Maar we willen wel dingen in beweging zetten. Oplossingen bedenken én die vervolgens uitvoeren. Samen met onze klanten streven we zo naar een duurzame toekomst.

Eigenaarschap

Bij elk project voelen we ons persoonlijk betrokken en nemen we onze verantwoordelijkheid. Zo zijn we écht op de hoogte van je project en kunnen we er duidelijk met jou over communiceren.

Innovatie

Duurzame energietechnieken evolueren heel snel. Maar dat schrikt ecopuur niet af. Integendeel. We gaan zelf op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en stimuleren die door samen te werken met universiteiten en onderzoekers.

Ecopuur door de jaren heen

  • 2006: Wannes Wylin is gepassioneerd door ecologie en richt ecopuur op. Zijn kennis van nieuwste energietechnieken past hij toe op bouw- en renovatieprojecten.
  • 2009: Jan en Johan, de broer en schoonbroer van Wannes, en beiden gefascineerd door energie, stappen mee in het verhaal. Ecopuur groeit gestaag.
  • 2011: Ecopuur start met de bouw van een nieuw kantoor en magazijn op het eerste duurzame bedrijventerrein van Vlaanderen, Ter Mote in Nevele. ‘De Pit’ wordt het meest complete passiefgebouw van België.
  • 2013: Om haar groei te versnellen, sluit ecopuur aan bij Durabrik. Beide bedrijven werken samen aan een duurzame toekomst.
  • 2015: Ecopuur lanceert zijn nieuwe baseline ‘Oogst zelf je energie’. Daarmee willen we zoveel mogelijk mensen stimuleren om het heft in eigen handen te nemen, zelf energie op te wekken en zo onafhankelijk te worden van klassieke, fossiele energiebronnen.
  • 2018: Ecopuur breidt haar team verder uit om nog beter tegemoet te komen aan de vraag naar duurzame energietechnieken.
contacteer ons