Optimaal rendement met een zonneboiler


Investeren voor de toekomst

Als je je woning vandaag al zo energiezuinig mogelijk bouwt dan verdien je die investering terug in de toekomst. Door het beperken van de warmtevraag van je woning, zal je energiefactuur een pak minder zwaar doorwegen. Wie z’n eigen energie kan opwekken is bovendien minder afhankelijk van stijgende energieprijzen.

          Zonneboilers voor nieuwbouw Ecopuur

Waarvoor dient een zonneboiler?

Een zonneboiler wordt doorgaans gebruikt om warm water mee op te wekken voor sanitair gebruik. Een zonneboiler bestaat uit drie grote onderdelen: een zonnecollector (op je dak), een pomp, en een boilervat. De zonnecollector wordt buiten geïnstalleerd, de pomp en het boilervat binnen.

Het principe van die collector is eenvoudig: wanneer een donker of metalen voorwerp een tijd in de zon ligt, wordt het warm.
 

Lager E-peil?

Het aandeel van de winst op vlak van E-punten hangt af van het relatieve aandeel van je sanitaire installatie ten opzichte van de gehele energiebehoefte van je woning. Bij een zeer goed geïsoleerd huis zal dit aandeel groot zijn. Bijgevolg zal het aandeel aan E-punten dat ook zijn.

Doorgaans kan je voor een hedendaagse nieuwbouw stellen dat een zonneboilersysteem ongeveer 8 E-punten kan opleveren.

 

Soorten zonneboilers

Voor zonneboilers bestaan er twee verschillende soorten collectoren: vlakkeplaatcollectoren of vacuümbuiscollectoren. De laatste soort haalt in de winter een iets hoger rendement, maar in de zomer zijn ze aan elkaar gewaagd.

In de meeste gevallen zal onze energieadviseur je vlakkeplaatcollectoren aanraden. De vacuümbuiscollectoren zijn immers iets duurder. Welk type jou een optimaal resultaat geeft, bespreek je dus best met onze experts!
 

Ecopuur als totaalaannemer

Wil je een zonneboiler in je nieuwbouwwoning installeren? Klop dan zeker aan bij EcoPuur.

Hedendaagse woningen moeten niet alleen energiezuiniger gebouwd worden, ook de technieken worden steeds gesoftisticeerder. Hoe meer systemen en technieken je in je woning voorziet, hoe complexer de installatie. De technieken moeten immers goed op mekaar afgestemd worden.

Het coördineren van al deze technieken is geen eenvoudige opgave en vergt toch wel wat inzicht in wat bepaalde technieken kunnen en niet kunnen. Daarom is het ook een groot voordeel om al deze werken en installaties te laten uitvoeren door één aannemer, in samenspraak met je projectleider.

Als bouwheer kom je niet voor bouwtechnische of budgettaire verrassingen te staan. Bovendien krijg je een uitgekiend en precies op elkaar afgesteld energiesysteem, dat je optimaal laat besparen, stabiel draait en je heel veel comfort biedt.

 

Maak vrijblijvend een afspraak

Kom eens langs met je plannen en luister vrijblijvend naar ons advies.


MAAK EEN AFSPRAAK

Contacteer ons