Nieuws

Filter
house-with-a-carved-heart-on-of-sunrise

Ook in 2021 blijven zonnepanelen interessanter dan je spaarboek

Investeren in zonnepanelen blijft een verstandige en rendabele keuze. Dat staat buiten kijf. De vraag is: doe je dat nog dit jaar in het voordelige systeem van de terugdraaiende teller?

Lees verder
ecopuur

Tevreden met ecopuur als deskundige partner in duurzame technieken

“Ik wil zo onafhankelijk mogelijk zijn van fossiele brandstof.” De bouwheer van een landelijke villa in de Vlaamse Ardennen heeft een duurzame visie op wonen. Het ontwerp van zijn droomhuis vertrouwde hij toe aan Architectenbureau Bernard De Clerck. Voor de installatie van de duurzame technieken bracht hij de architecten in contact met ecopuur.

Lees verder
Pixasolar-ecopuur

PIXASOLAR, zonnepanelen die gezien mogen worden

Esthetiek en zonnepanelen, het blijft een moeilijk huwelijk. Uiteraard wil je gaan voor duurzaamheid. Maar niet ten koste van architectuur. Herkenbaar? Met PIXASOLAR doorbreek je dit dilemma.

Lees verder
aureus

Gifgroen zonnepaneel wekt stroom op, zelfs als de zon niet schijnt

Een zonnepaneel dat ook bij schaars zonlicht energie opwekt, een verre toekomstdroom? Binnenkort niet meer. Een Filipijnse student, ene Carvey Ehren Maigue, sleutelt op dit moment aan een transparant, gifgroen zonnepaneel dat UV-licht omzet in stroom. 

Lees verder
boven de wolken

Vrijwilliger zijn schenkt je rijkdom

Tijdens deze Week van de Vrijwilliger vertelt onze collega Ilse waarom ze vrijwilliger is bij Boven de Wolken en wat ze ervoor terugkrijgt. Een warm verhaal van goed doen voor mensen dat wij bij ecopuur alleen maar aanmoedigen.

Lees verder
adjusting-temperature-with-thermostat-at-home

Warmtepomp en zonnepanelen: een slimme combinatie

Je hebt bouw- of renovatieplannen en je wil zoveel mogelijk profiteren van groene stroom? Slim idee. De combinatie van zonnepanelen en een warmtepomp zijn in dit geval een match made in heaven. Zeker als je het op een clevere manier aanpakt en alle voordelen benut.

Lees verder