maandag 30 mei 2016

Watly combineert elektriciteit, drinkwater en internet

Watly combineert elektriciteit, drinkwater en internet

Watly vangt zonlicht op

Watly ziet er futuristisch uit. De installatie vangt zonne-energie op en zet die om in elektriciteit. Met die energie filtert, kookt en distilleert de machine vervuild water. Zelfs zeewater wordt drinkbaar dankzij Watly. Bovendien creëert het station een wifi-hotspot en kan de overige energie gebruikt worden om elektronische en mobiele toestellen op te laden.

‘Door de onbeperkte energiebron van de zon in te zetten voor elektriciteit, drinkwater en internet kunnen ontwikkelingslanden op termijn mee concurreren op wereldniveau.’,  Attisani


Ghana test Watly

In Ghana loopt er al een testproject met een 2.0-prototype. Via crowdfunding haalt het bedrijf momenteel geld op om de ontwikkeling van de 3.0-versie verder te financieren. En volgens Attisani staat binnenkort de ultieme versie voor de deur. Om vervolgens met Watly ook naar Nigeria, Soedan en het hele continent te reizen.

Samen met lokale bevolking en ngo’s

De sociaal-economische impact van Watly is ongezien. Denk aan de levensstandaard van miljoenen mensen die er sterk op vooruit zal gaan. Daarom wil Watly ook investeren om bevolking én plaatselijke ngo’s te betrekken bij de Watly-technologie.

10.000 Watly’s in 2024

Binnen 8 jaar wil het bedrijf een tienduizendtal units hebben neergeplant in Afrika. Zowel de installaties bouwen en onderhouden creëren veel werkgelegenheid. Bovendien profiteren ook indirect veel ondernemers van de continue toevoer van energie en water. Watly zou goed zijn voor in totaal zo’n vijftigduizend jobs.

Watly: een futuristisch superstation in cijfers

  • Lengte: ca. 40 meter
  • Batterij: 140 kWh
  • Wi-Fi-straling: 500 tot 800 meter
  • Waterproductie: tot 5000 liter drinkwater per dag
  • Levensduur: minstens 15 jaar
  • Prijs van 1 Watly: 400.000 euro